Groepswerk

Assertiviteitscursus voor volwassenen (Hardenberg)

Vindt u het moeilijk om voor uzelf op te komen en duidelijk te maken aan de mensen om u heen wat uw wensen zijn? In de assertiviteitscursus leert u voor uzelf op te komen en werkt u aan meer zelfvertrouwen.

Assertiviteitsgroep voor jongeren (Raalte)

De assertiviteitsgroep is bedoeld voor jongeren die willen leren om meer voor zichzelf op te komen, zonder een ander daarbij te kort te doen. Deze groep wordt gegeven in Raalte.

Assertiviteitsgroep voor vrouwen (Hardenberg)

Als vrouw doet u vaak erg uw best om aan de wensen van een ander te voldoen. U staat klaar voor de mensen om u heen en voelt zich voor veel zaken verantwoordelijk. U kunt zich schuldig voelen omdat het nooit genoeg lijkt en ondertussen wordt het u eigenlijk teveel. Wilt u meer balans in uw leven en wilt u op een positieve manier in staat zijn om aandacht te vragen voor uw eigen wensen en behoeften? In de assertiviteitstraining voor vrouwen krijgt u handvatten aangereikt en ontmoet u vrouwen met dezelfde vragen.

Assertiviteitstraining Jongeren (Hardenberg)

Wil je je zekerder voelen over jezelf  en minder verlegen zijn? Wil je op een prettige manier met andere jongeren omgaan? Wil je voor jezelf leren opkomen? Het heeft allemaal te maken met sociale vaardigheden. En die vaardigheden kun je leren. Samen met andere jongeren leer je in de Assertiviteitstraining hoe je makkelijker met anderen om kan gaan.

Gezellig koken en kletsen voor alleenstaande mannen bij Piepers, Pasta en Praten (Raalte)

De Kern maatschappelijke dienstverlening, en Landstede Welzijn organiseren samen een cursus voor mannen. De cursus heet Piepers, Pasta en Praten, en is bedoeld om de deelnemers te informeren over gezondheid en voeding én om te leren koken en om van elkaar te leren.

 

Kidspower (Deventer)

De eisen die de huidige maatschappij aan kinderen stelt zijn hoog en de wereld om hen heen is constant in beweging. Er wordt van hen verwacht dat ze met deze beweging meegaan, dat ze sociaal en emotioneel vaardig zijn, voor zichzelf kunnen opkomen, weten wat ze wel en niet willen, goed hun best doen op school, vriendjes maken en ga zo maar verder.

KIES Spel- en Praatgroep (regio Hardenberg)

De scheiding van hun ouders is voor kinderen een ingrijpende gebeurtenis. In de groep krijgen kinderen de mogelijkheid zich te uiten over de scheiding. Ze bouwen weer meer zelfvertrouwen op en leren om hulp te vragen in hun omgeving als ze dit nodig hebben. De uitwisseling met leeftijdsgenoten in deze groep is voor de kinderen van grote waarde.

KIES spel-en praatgroep (Olst)

KIES spel-en praatgroep in Olst

Kinderen in echtscheidingssituaties

Kinderen kiezen niet voor de scheiding van hun ouders. Het overkomt ze. Hoe ze omgaan met de veranderde situatie kan zeer verschillend zijn. Bij de Spel- en Praatgroep KIES kunnen kinderen de schieidng leren begrijpen, een plaats geven en een manier vinden om te kunnen omgaan met alles wat ze moeilijk vinden van de scheiding.

Sociale vaardigheidstraining groep 3-6 (Deventer)

Tim en Flapoor sociale vaardigheid voor kinderen van 6 – 10 jaar / groep 3,4 en 5

Sociale vaardigheidstraining kinderen (regio Hardenberg)

Voor sommige kinderen is het niet gemakkelijk om aansluiting te vinden bij leeftijdsgenoten, omdat ze verlegen zijn of omdat ze juist erg op de voorgrond treden. Dit kan als gevolg hebben dat ze worden geplaagd, zich terugtrekken, zich eenzaam gaan voelen en daardoor psychische en/of leerproblemen ontwikkelen. Voor deze kinderen biedt De Kern sociale vaardigheidstraining aan.

Pagina's

Twitter