Corona

In verband met het coronavirus hebben we onze gebouwen en werkwijze aangepast. Denk bijvoorbeeld aan speciale looproutes, minder stoelen in centrale ruimtes en meer afstand in de zalen en kantoren. Zo kunnen we u veilig ontvangen en kunnen onze collega’s veilig werken. We ontvangen u dus gewoon op onze locaties, maar blijven ook werken met beeldbellen en met telefonisch contact, zodat we flexibel contact met u kunnen houden. 

We volgen bij ons werk altijd de actuele richtlijnen van de overheid en het RIVM.

De belangrijkste maatregelen

Mondkapje - Draag een mondkapje in openbare ruimten.

Afstand - Houd 1,5 meter afstand en geef elkaar de ruimte. Geef geen hand. 

Wassen - Was vaak en goed uw handen met water en zeep. Hoest en nies in uw elleboog. Gebruik papieren zakdoekjes en gooi ze na gebruik weg. 

Testen - Blijf thuis bij klachten en laat u direct testen. 

Onze corona-huisregels

Op elke locatie hangen posters met specifieke aanwijzingen voor die locatie. Deze regels gelden voor iedereen. Via uw contactpersoon hoort u wat de regels voor uw afspraak betekenen. Vindt de afspraak bij u thuis plaats, dan gelden de basisregels van het RIVM uiteraard ook. 

Heeft u een kwetsbare gezondheid overleg dan met uw contactpersoon op welke manier de afspraak het beste kan plaatsvinden. 

Is er iets niet duidelijk of twijfelt u ergens over? Neem dan gerust contact met ons op. 

Mondkapjes

In de gebouwen waar we werken volgen we het dringende advies van de overheid om een mondkapje te gebruiken in openbare ruimten. Zodra u zit, mag het mondkapje af. Als u geen mondkapje wilt of kunt gebruiken, overleg dat dan met het beheer of met uw contactpersoon. 

Wijk- / buurtcentra

Het Corona Toegangsbewijs (CTB) is vanaf 25 september 2021 op veel plekken en locaties verplicht in Nederland. Het Corona Toegangsbewijs is niet verplicht in dorps- en buurthuizen. Blijf de basisregels volgen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Zo kan iedereen zo veilig mogelijk samen komen

Maakt u zich zorgen? 

Corona is niet zomaar voorbij. Maakt u zich zorgen over uw eigen situatie of de situatie van een ander? Neem dan gerust contact met ons via onze hulplijn. De hulplijn is op werkdagen bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.30-17.00 uur en op vrijdag van 08.30-16.30 uur. Bel: 038 456 97 00.

Zelfhulp - corona

Er zijn ook interessante online-modules voor zelfhulp.

Blijf op de hoogte van de actuele informatie 

Via de website van het RIVM (www.rivm.nl) blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen. U kunt voor vragen ook contact opnemen met het speciale landelijke informatienummer van de overheid: 0800-1351.

Contact opnemen

Wil je je aanmelden voor maatschappelijk werk van De Kern?
Aanmelden kan eenvoudig online.

de kern contact