corona

Onze afspraken gaan door

Vanwege de corona-maatregelen hebben we onze manier van werken aangepast. Onze afspraken gaan wel door, alleen vindt al het contact online of telefonisch plaats. We zijn dus nog steeds voor jou bereikbaar.

Versoepelingen
Woensdag 6 mei heeft het kabinet versoepelingen bekendgemaakt. Wij volgen het ‘spoorboekje van premier Rutte’. Dat betekent dat we stapje voor stapje weer gaan opstarten.  

 
Wat betekent dit voor de activiteiten en diensten?  

Dat kan voor iedereen anders zijn. We kijken wat het meest nodig is en welke mensen het het meest nodig hebben. Dat kan betekenen dat de ene activiteit al wel door gaat, en de andere nog niet. Dat sommigen worden uitgenodigd en anderen niet.  

Dat zijn lastige beslissingen. We moeten er voor zorgen dat niet meteen iedereen weer op een kluitje gaat zitten. Dat zou gevaarlijk zijn. Maar we willen ook dat mensen goed worden geholpen. Zodat hun zorgen niet te groot worden. We hopen op begrip voor onze besluiten. 

We zorgen voor veiligheid

We passen onze gebouwen zo aan, dat we kunnen praten op 1,5 meter afstand. Je kan hierbij denken aan het anders inrichten van de kamers en zalen, een looproute door het gebouw en aanpassingen aan de entree. De veiligheid van onze bezoekers en medewerkers staat voorop!  

Als je zorgen te groot worden? 

We hopen ook dat je het meldt als je zorgen te groot worden. Er zijn mogelijkheden om je te helpen. En anders bedenken we ze! 

zelfhulp - corona

Er zijn ook online modules voor zelfhulp gratis beschikbaar.

Beeldbellen?

Misschien is dat een grote verandering voor jou of misschien heb je dat nog nooit gedaan. We kunnen je geruststellen: we merken bij afspraken dat het eigenlijk best wel mee valt. Het is uiteraard anders dan hoe het was, maar het went echt. En we overleggen samen met jou welke oplossing het beste bij jou past.

  • Onze afspraken gaan gewoon door. Op dit moment via telefoon en/of beeldbellen, maar niet op onze locaties.
  • Je kunt telefonisch een afspraak met ons maken of vul het contactformulier op onze website in.
  • Afspraken bij ons op kantoor of bij jou thuis doen we voorlopig niet.

Alleen als het kan hebben we ‘face to face’ contact. In dat geval checken we vooraf de veiligheidsrisico’s en houden we ons strikt aan het hygiëne protocol. Dat betekent dat ook jij je daar aan dient te houden.

Hulplijn
Kom je in de problemen, maak je je zorgen of heb je een vraag, bel dan onze hulplijn. Deze is van 09.00 – 17.00 bereikbaar. Hulplijn:  038 456 97 00

Blijf op de hoogte van het actuele informatie
De veranderingen gaan snel. Via de website van het RIVM (www.rivm.nl) blijf je op de hoogte van de actuele ontwikkelingen. Je kunt voor vragen ook contact opnemen met het speciale landelijke informatienummer van de overheid: 0800-1351.

informatie voor samenwerkingspartners

Hulplijn voor professionals in de zorg 

Contact opnemen

Wil je je aanmelden voor maatschappelijk werk van De Kern?
Aanmelden kan eenvoudig online.

de kern contact