Corona

In verband met het coronavirus hebben we onze gebouwen en werkwijze aangepast. Denk bijvoorbeeld aan speciale looproutes, minder stoelen in centrale ruimtes en meer afstand in de zalen en kantoren. Zo kunnen we je veilig ontvangen en kunnen onze collega’s veilig werken. We ontvangen je dus gewoon op onze locaties, maar blijven ook werken met beeldbellen en met telefonisch contact, zodat we flexibel contact met je kunnen houden. 

We volgen bij ons werk altijd de actuele richtlijnen van de overheid en het RIVM.

Blijf op de hoogte van de actuele informatie 

Via de website van het RIVM (www.rivm.nl) blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen. U kunt voor vragen ook contact opnemen met het speciale landelijke informatienummer van de overheid: 0800-1351.

De belangrijkste maatregelen

Afstand - Houd 1,5 meter afstand. Geef elkaar de ruimte. Geef geen hand. 

Wassen - Was vaak uw handen met water en zeep. Hoest en nies in uw elleboog. Gebruik papieren zakdoekjes en gooi ze na gebruik weg. 

Testen - Blijf thuis bij klachten en laat u direct testen. 

Heeft u een kwetsbare gezondheid overleg dan met uw contactpersoon op welke manier de afspraak het beste kan plaatsvinden. 

Is er iets niet duidelijk of twijfelt u ergens over? Neem dan gerust contact met ons op. 

Onze corona-huisregels

Op elke locatie hangen posters met specifieke aanwijzingen voor die locatie. Deze regels gelden voor iedereen. Via uw contactpersoon hoort u wat de regels voor uw afspraak betekenen. Vindt de afspraak bij u thuis plaats, dan gelden de basisregels van het RIVM uiteraard ook. 

Mondkapjes

Als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden, is een mondkapje niet meer nodig. Mocht die afstand gedurende de afspraak, bijeenkomst of behandeling niet lukken, dan is een mondkapje nog wel verplicht.  

Indien u of uw contactpersoon zich niet prettig voelt zonder mondkapje, blijf dan vooral het mondkapje dragen waar u dat nodig vindt.  

Als u geen mondkapje wilt of kunt gebruiken, overleg dat dan met het beheer of met uw contactpersoon. 

Wijk- / buurtcentra

De registratie en het checkgesprek blijven momenteel nog verplicht op onze locaties. Inclusief het handhaven van de 1,5 meter-regel, die geldt voor zowel binnen- als buitenruimtes. Ook als er sprake is van vaste zitplaatsen geldt de onderlinge 1,5 meter afstand. 

Maakt u zich zorgen? 

Corona is niet zomaar voorbij. Maakt u zich zorgen over uw eigen situatie of de situatie van een ander? Neem dan gerust contact met ons via onze hulplijn. De hulplijn is op werkdagen bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.30-17.00 uur en op vrijdag van 08.30-16.30 uur. Bel: 038 456 97 00.

Zelfhulp - corona

Er zijn ook interessante online-modules voor zelfhulp.

Contact opnemen

Wil je je aanmelden voor maatschappelijk werk van De Kern?
Aanmelden kan eenvoudig online.

de kern contact