corona

In verband met het coronavirus hebben we onze gebouwen en werkwijzes aangepast. Denk bijvoorbeeld aan speciale looproutes, minder stoelen in centrale ruimtes en meer afstand in de zalen en kantoren. Zo kunnen we je veilig ontvangen en kunnen onze collega’s veilig werken. We blijven ook gewoon werken met beeldbellen en met telefonisch contact, zodat we flexibel contact met je kunnen houden.

We volgen bij ons werk altijd de actuele richtlijnen van de overheid en RIVM.

Mondkapjes

In de de gebouwen waar we werken volgen we het dringende advies van de overheid om een mondkapje te gebruiken in openbare ruimten. Zodra je zit, mag het mondkapje af.

Als je geen mondkapje wil of kan gebruiken, overleg dat dan met het beheer of met je contactpersoon. 

Onze corona-huisregels

Op elke locatie hangen posters met specifieke aanwijzingen voor die locatie. Deze regels gelden voor iedereen. Via je contactpersoon hoor je wat de regels voor jouw afspraak betekenen. Vindt de afspraak bij jou thuis plaats, dan gelden uiteraard ook de basisregels van het RIVM.

De belangrijkste maatregelen:

  • gebruik een mondkapje in openbare ruimten
  • Houd 1,5 meter afstand
  • Geef geen hand
  • Hoest/nies in je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi ze na gebruik weg
  • Was regelmatig je handen met water en zeep
  • Vermijd drukte
  • Blijf thuis bij klachten en laat je testen

Heb je een kwetsbare gezondheid, overleg dan met je contactpersoon op welke manier de afspraak het beste plaats kan vinden.

Is er iets niet duidelijk of twijfel je ergens over, neem dan gerust contact met ons op.

Blijf op de hoogte van het actuele informatie 

Via de website van het RIVM (www.rivm.nl ) blijf je op de hoogte van de actuele ontwikkelingen. Je kunt voor vragen ook contact opnemen met het speciale landelijke informatienummer van de overheid: 0800-1351.

Als je zorgen hebt? 

We hopen ook dat je het meldt als je zorgen hebt. Misschien ben je toch bang om onder de mensen te komen? Of je hoort bij een kwetsbare groep? Als je toch veel alleen bent, of er gaan dingen mis: er zijn mogelijkheden om je te helpen. En anders bedenken we ze! Je mag dan bellen met de hulplijn: De hulplijn is op werkdagen bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.30-17.00 uur en op vrijdag van 08.30-16.30 uur, bel: 038 456 97 00.

Zelfhulp - corona

er zijn ook interessante online-modules voor zelfhulp

Contact opnemen

Wil je je aanmelden voor maatschappelijk werk van De Kern?
Aanmelden kan eenvoudig online.

de kern contact