Nieuws

Geldfit Spreekuur in Deventer van start

Vanaf 15 november 2017 wordt wekelijks op woensdagochtendd van 10.00 - 12.00 uur het Geldfit Spreekuur gehouden. Het is het centrale spreekuur voor alle financiële vragen van bewoners in heel Deventer.

Bezoekadres
Wijkwinkel Keizerslanden
Graaf Florisstraat 3, 7415 LK Deventer
(gevestigd in de Bibliotheek)

Zie voor meer info:

https://geldfit.nl/locaties/deventer/

Financieel spreekuur voor mbo-studenten groot succes

Bij het financieel spreekuur binnen Deltion is de drukte enorm toegenomen bij de start van het nieuwe schooljaar. Dit spreekuur is in het leven geroepen door het Deltion College en wordt ondersteund door sociaal raadslieden van De Kern in Zwolle. Ongeveer 200 studenten klopten aan voor een afspraak bij het financieel spreekuur binnen de eerste maand van het nieuwe schooljaar.

Handtekeningen maken samenwerking Proveniershuis officieel

Met een handtekening op een getekend perkament is de samenwerking in het Proveniershuis donderdag officieel beklonken.

Bewoners kunnen er straks terecht met een veelheid aan vragen op het gebied van sociaal-maatschappelijke ondersteuning, zorg en welzijn.

Steun gemeente Kampen maakt vernieuwende samenwerking in Proveniershuis mogelijk

Welzijn Kampen, De Kern, MEE IJsseloevers en IJsselheem zijn blij met het besluit van de gemeente Kampen om de samenwerking in het Proveniershuis te steunen.

De organisaties willen in woonzorgcentrum Margaretha, onder de noemer Proveniershuis, samen een laagdrempelige ontmoetingsplek maken van waaruit de eigen kracht van inwoners versterkt wordt. Zij kunnen er straks terecht met een veelheid aan vragen op het gebied van sociaal-maatschappelijke ondersteuning, zorg en welzijn.

De Kern organiseert een gespreksgroep voor gescheiden ouders

Het Algemeen Maatschappelijk Werk van De Kern in Raalte organiseert in het najaar van 2017 een gespreksgroep voor gescheiden ouders. In deze groep leren ouders hoe zij in hun lastige situatie toch goed met elkaar, met hun kinderen en met zichzelf om kunnen gaan.

 

Wanneer een gezin door scheiding uiteenvalt komen er veel vragen, zorgen en soms  complexe situaties waar ouders en kinderen in verzeild kunnen raken. Hoe ouders dan omgaat met zichzelf, de ander en de situatie waarin zij gezamenlijk zitten is lang niet altijd vanzelfsprekend.

 

THINK op school

Op sommige scholen in Zwolle wordt een nieuw vak gegegeven: THINK. Leerlingen worden gestimuleerd om zelf na te deken en eigen keuzes te maken.

De Kern heeft dit lesprogramma ontwikkeld en voert het met eigen trainers uit. Meer informatie is te vinden via www.thinkopschool.nl

Avondspreekuur maatschappelijk werk in Dalfsen

Omdat niet iedereen in de gelegenheid is om overdag naar het spreekuur te komen, is het team maatschappelijk werk van De Kern in Dalfsen gestart met een avondspreekuur.

Het avondspreekuur is elke derde woensdagavond van de maand in de Trefkoele van 18.00 - 20.00 uur.

U kunt met of zonder afspraak langskomen voor een eerste gesprek. Een afspraak kunt u, tijdens kantooruren, maken via de receptie. Tel. 038-4569700.

 

themabijeenkomsten “Gescheiden Opvoeden” in Olst- Wijhe

 

Stichting De Kern in Olst- Wijhe organiseert binnenkort drie themabijeenkomsten “Gescheiden Opvoeden”.

De themabijeenkomsten zijn bedoeld voor mannen en vrouwen die gescheiden zijn en stil willen staan bij de eigen situatie en de opvoeding van de kinderen.

Deelname geeft meer inzicht in wat speelt bij de kinderen, geeft handreikingen voor beter gescheiden opvoeden met als resultaat minder spanning en meer rust.

 

Wanneer: 3 bijeenkomsten op dinsdag 2, 9 en 16 mei 2017 van 19.00 – 21.00 uur

Waar: Holstohus Olst, Jan Schamhartstraat 5j, 8121 CM Olst

Wijziging spreekuur Kampen

Het inloopspreekuur in Kampen op maandag en woensdag aan de Bregittenstraat 40 eindigt 29 december 2016.

Vanaf 1 januari 2017 vindt het inloopspreekuur plaats aan de Vloeddijk 79 op dinsdag en donderdag van 9.00 - 12.00 uur.

 

 

Maatschappelijk werkende/ psycholoog gezocht

Voor team Hardenberg/ Ommen is De Kern op zoek naar een ervaren maatschappelijk werker en/of psycholoog.  

Meer informatie over de vacature en de mogelijkheid om direct te solliciteren is te vinden op de website: Werken bij Dimence.

Reageren kan nog tot en met 9 december a.s.

Pagina's

Twitter