Nieuws

Cliënten tevreden over Sociaal Raadslieden

Een tussenstand van de cliënttevredenheid over de hulpverlening van de Sociaal Raadslieden in Deventer en Zwolle, laat een bijzonder mooi resultaat zien met een gemiddeld cijfer van 9,2

Een score waar De Kern trots op is.

Uitreiking Roos van Elisabeth

Het Elisabethfonds in Deventer heeft op donderdag 29 november voor de 26e keer de winnaars van de Roos van Elisabeth bekend gemaakt. De prijzen werden uitgereikt door de heer G.O. van Veldhuizen, burgemeester van de gemeente Enschede. De Roos van Elisabeth bestaat uit een kunstwerk en een geldprijs van € 500,- die het Elisabethfonds jaarlijks toekent aan mensen die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor de bevordering van de maatschappelijke participatie van (ex-) psychiatrische patiënten.
 

 

Winnaars

Handboek rouwverwerking

 

Een dierbare die overlijdt laat een grote leegte achter. Voor nabestaanden is het overlijden van een geliefde een zware, emotionele tijd. Het is moeilijk te bevatten dat de overledene nooit meer terugkomt.

Naast de verwerking van het verlies komen er veel praktische zaken op nabestaanden af, zoals het verzamelen van belangrijke papieren en het regelen van de begrafenis of crematie.

Om in deze periode een steuntje in de rug te geven, hebben De Stuw sociaal werk en De Kern maatschappelijke dienstverlening een Handboek rouwverwerking gemaakt.

Teamspelers gezocht voor een geweldig kerstdiner

Dimence Groep gaat meehelpen een Kerstdiner te organiseren. We zoeken vijf mensen die samen een team kunnen vormen om de kar te trekken.

In navolging van GGz Eindhoven gaat Dimence Groep dit jaar op kerstavond een diner organiseren voor eenzame mensen. Het is de bedoeling om dit te doen in samenwerking met een club uit het betaald voetbal. We krijgen hierbij hulp van Senne Pol (hulpverlener) en Jan Reker (oud-trainer van PSV). Zij organiseren dit jaar al weer voor het vierde keer dit diner en met veel succes:

De OmZieners; Theater over de kwetsbaarheid die armoede met zich mee brengt

De Historische Vereniging Ommerschans organiseert theatervoorstelling De OmZieners. Dit is één van de activiteiten in het kader van het 200 jarig bestaan van de voormalige armenkolonie de Ommerschans.

De Kern organiseert een gespreksgroep voor gescheiden ouders

Het Algemeen Maatschappelijk Werk van De Kern in Raalte organiseert in het voorjaar van 2018 een gespreksgroep voor gescheiden ouders. In deze groep leren ouders hoe zij in hun lastige situatie toch goed met elkaar, met hun kinderen en met zichzelf om kunnen gaan.

 

Wanneer een gezin door scheiding uiteenvalt komen er veel vragen, zorgen en soms  complexe situaties waar ouders en kinderen in verzeild kunnen raken. Hoe ouders dan omgaat met zichzelf, de ander en de situatie waarin zij gezamenlijk zitten is lang niet altijd vanzelfsprekend.

 

Ingeborgh Kiers vertelt wat sociaal raadslieden doen

"Dan komt er iemand bij je met een paar duizend euro schuld en dan denk je 'Wow ... hoe  gaat die hier uit komen'... "

kijk het hele filmpje

 

met dank aan Hogeschool Saxion

 

Gratis hulp bij belastingaangifte 2017 Kampen en Zwolle

De Sociaal Raadslieden organiseren in samenwerking met de bibliotheek gratis hulp bij het invullen van de Belastingaangifte 2017 tijdens de inloopspreekuren in Kampen en Zwolle.

Op de meeneemlijst staan de gegevens die nodig zijn bij het invullen van de belastingaangifte 2017

 

Kampen - belastinginloopspreekuren Financiën op Koers

Wanneer: maandag 26 maart en dinsdag 27 maart 2018

Hoe laat: van 09.00 - 11.00 uur en van 13.00 - 15.00 uur

THINK op school

In OJ actueel werd Marieke Snel, maatschappelijk werker van de Kern, geïnterviewd. Zij is initiatiefnemer van 'Think op school'. THINK op school is een vernieuwende leerlijn waarbij scholen geholpen worden om hun leerlingen te begeleiden in hun sociaal-emotionele ontwikkeling. Een gezamenlijke aanpak van preventie die voorziet in een behoefte die scholen hebben op dit gebied.

Anoniem je verhaal vertellen? Kom in contact met iemand die jíj vertrouwt.

De Kern heeft samen het Hogeschool Windesheim een app ontwikkeld waarmee je anoniem kan praten met een leeftijdsgenoot.

 

De chatapp heet ‘vraaghet.online’ en je kan hem downloaden in de playstore.  Vraaghet.online is bedoeld voor jongeren van 13 tot 23 jaar. Je kan praten over wat je bezig houdt of waar je mee zit. Voetbal, vrienden, de liefde, seks, geld, relaties, ouders, vakantie, school en nog veel meer. Over leuke dingen, maar ook over problemen.

 

Pagina's

Twitter