Lotgenotengroep rouw

Image
Rouw

Als iemand overlijdt die je dierbaar is, kun je het gevoel hebben dat je wereld instort... Mogelijk is er wel steun vanuit je omgeving, maar toch kan er een gevoel van eenzaamheid ontstaan. Iedereen gaat immers verder met zijn of haar leven, terwijl dat van jou stil lijkt te staan. Hoe moet je verder, hoe ga je om met de pijn en dit grote verlies? 

 

Lotgenotengroep rouw 

Er is geen handboek voor rouw. Ieder mens rouwt op zijn of haar eigen manier en in zijn of haar eigen tempo. Toch kan erkenning, herkenning en steun van anderen helpend zijn in een rouwproces. Zeker als je mensen kunt ontmoeten die ook iemand verloren zijn. Die vanuit hun ervaring beter begrijpen wat jij meemaakt en hoe jij je voelt. 

 

Daarom is er voor jou de ‘lotgenotengroep rouw’ waarin mensen met een soortgelijk verlies samenkomen. In deze groep komen maximaal 8 personen bij elkaar om hun ervaringen te delen en elkaar te steunen waar dat kan. Er zijn 8 wekelijkse bijeenkomsten die geleid worden door 2 groepsleiders in een sfeer van vertrouwen en veiligheid. In de bijeenkomsten worden verschillende thema's besproken. Zoals ‘afscheid nemen', ‘de uitvaart', ‘reacties uit de omgeving’, ‘persoonlijke verhalen’, etc. 

 

Wil jij in contact komen met mensen die begrijpen hoe jij je voelt? Denk je dat deze groep jou verder kan helpen in jouw proces? Meld je dan aan bij De Kern, maatschappelijk werk Raalte tel. 0570-547300. Wij bieden je dan voorafgaand aan de groep een intakegesprek en geven je graag wat meer informatie over de inhoud van de training.  

 

Beschikbare data

Lotgenoten rouw steun na partnerverlies najaar 2022

Startdatum
Locatie
Kulturhus Raalte, Passage 3, 8102 EW RAALTE

Lotgenotengroep rouw steun na partnerverlies voorjaar/zomer 2022

Startdatum
Locatie
Kulturhus, Passage 10, 8102 EW RAALTE

Contact opnemen

Wil je je aanmelden voor maatschappelijk werk van De Kern?
Aanmelden kan eenvoudig online.

de kern contact