Assertiviteitscursus voor volwassenen

Image
iStock-1137310874

Vindt u het moeilijk om voor uzelf op te komen en om aan de mensen om u heen duidelijk te maken wat uw wensen zijn? In de assertiviteitscursus leert u voor uzelf op te komen en werkt u aan meer zelfvertrouwen.

Voor wie?

De assertiviteitscursus is voor volwassenen, die willen leren op voor zichzelf op te komen, maar tegelijk ook rekening te houden met een ander.

Zelfvertrouwen

Assertief zijn heeft te maken met de manier van reageren op de wensen en eisen van anderen zonder uw eigen wensen uit het oog te verliezen. Het bewust worden van uw eigen gedrag staat in deze cursus centraal. Daarnaast ontwikkelt u vaardigheden waardoor u in staat bent om het contact met anderen te verbeteren. U wordt weerbaar en bouwt zelfvertrouwen op.

Thema’s

Diverse onderwerpen komen tijdens de bijeenkomsten aan de orde. Door te oefenen leert u deze vaardigheden in de praktijk toe te passen. Tijdens de cursus deelt u uw ervaringen en oefent u met de vaardigheden. In de bijeenkomsten besteden we aandacht aan de volgende thema’s:

  • Nee zeggen
  • Wensen uiten
  • Kritiek geven en kritiek ontvangen
  • Boosheid uiten en reageren op boosheid
  • Zelfvertrouwen
  • Complimenten geven en ontvangen

Praktische informatie

Er zijn maximaal 10 wekelijkse bijeenkomsten van twee uur. De groep bestaat uit maximaal 10 deelnemers en wordt begeleid door twee maatschappelijk werkers. Deelname is gratis.

Aanmelden

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met De Kern. Aanmelden voor deze cursus in uw gemeente kan via deze webpagina. Na uw aanmelding bevestigen we uw aanmelding en krijgt u een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek. Hierin bespreekt u met de begeleiders of deze groep past bij uw persoonlijke situatie.

Beschikbare data

Assertiviteitscursus voor volwassenen AT Kampen 2024

Contact

Heb je een vraag of wil je je aanmelden?
Dit kan eenvoudig online via het contactformulier

Of bel ons op 038-4569700 of mail naar : amwstaphorst@stdekern.nl

Vrouw zittend voor groep