Op school

Iedere ouder wil dat het met zijn of haar kind goed gaat op school. Het kan echter voorkomen dat je kind liever niet meer naar school gaat, bijvoorbeeld omdat hij gepest wordt. Of je merkt dat hij zélf pest op school. Hoe ga je daarmee om? En hoe begeleid je jouw kind door een lastige thuissituatie, als gevolg van een echtscheiding, ziekte of schulden? Voor deze en vergelijkbare vraagstukken kun je in veel gevallen terecht op school.

Maatschappelijk werkers

Regelmatig zijn er namelijk maatschappelijk werkers te vinden op scholen. Zij helpen ouders, kinderen en leerkrachten op weg met eventuele problemen. De schoolmaatschappelijk werkers van De Kern denken bijvoorbeeld actief mee over opvoedingskwesties van kinderen op school en thuis. Dit doen ze door gesprekken te voeren met de ouders, leerkrachten en natuurlijk de kinderen zelf. Deze gesprekken vinden plaats op school of thuis.

Benieuwd of wij ook op de school van jouw kind(eren) actief zijn? Informeer dan op de school of neem contact met ons op.

Lessen THINK: voorbeeld van een duurzaam jeugdbeleid

Op meerdere middelbare scholen en mbo-instellingen in Zwolle bieden wij lessen THINK aan (zie ook www.thinkopschool.nl). Dit is een door ons ontwikkelde lessenreeks, gericht op de sociaalemotionele ontwikkeling van jongeren. Onder leiding van een THINK-trainer en de mentor/LOB-er praten de leerlingen over dingen die iedereen in het leven tegenkomt. De jongeren leren van en met elkaar. En door de samenwerking tussen THINK, de onderwijsinstellingen en relevante maatschappelijke organisaties houden we continue de vinger aan de pols om actuele maatschappelijke thema's bespreekbaar te maken.

Contact

Heb je een vraag of wil je je aanmelden?
Dit kan eenvoudig online via het contactformulier

Of bel ons op 038-4569700 of mail naar : amwstaphorst@stdekern.nl

Vrouw zittend voor groep