De Kern in Ommen

Image
De Kern Hardenberg
wat is GOED LEVEN voor jou?

Wat we doen in Ommen

Jij zoekt hulp

Welkom op de site van De Kern van de gemeente Ommen!

Problemen horen bij het leven. Erover praten met vrienden, familie of bekenden kan helpen. Soms kom je er echter samen met hen niet uit of is het prettiger om een objectief iemand bij je dilemma’s te betrekken. Hiervoor kun je gebruik maken van de hulp van het Algemeen Maatschappelijk Werk.

Wij houden ons bezig met diverse moeilijkheden waar mensen tegenaan lopen. Denk hierbij aan problemen die ontstaan door diverse levensgebeurtenissen (bijvoorbeeld opvoeding, scheiding, rouw), die betrekking hebben op contacten (bijvoorbeeld assertiviteit, relatieproblemen), de kwaliteit van je leven (somberheid, zingeving) je dagelijks functioneren (omgaan met geld en instanties, werk of school en dagritme) en alles wat je meer tegen kunt komen. 

Samen met een maatschappelijk werker ga je op zoek naar de juiste route om antwoord te krijgen op jouw hulpvraag of de oplossing voor jouw probleem. Soms zijn problemen (nu) niet op te lossen, maar kun je wel leren om er beter mee om te gaan of er minder last van te hebben.

Hoe ziet de ondersteuning eruit?

Door het voeren van individuele gesprekken, relatiegesprekken of gezinsgesprekken gaan we samen aan de slag. Dit vindt plaats op één van de kantoren van De Kern. Het is ook mogelijk om thuis af te spreken. Voor bepaalde hulpvragen bestaan er ook groepstrainingen, je gaat dan in groepsverband met jouw hulpvraag aan de slag.

Het kan voorkomen dat De Kern voor jouw hulpvraag (nog) niet de juiste instelling is. We kunnen dan wel met je meekijken welke plek beter bij je past en je eventueel hiernaartoe begeleiden.

Je kunt in de meeste gevallen vrijwel direct terecht bij De Kern. Maak gerust een afspraak met ons om te kijken of wij iets voor je kunnen betekenen.

Nieuwsgierig naar de ervaringen van (oud)cliënten van de Kern? Je kunt ze lezen op onze pagina met ervaringsverhalen.

Geen kosten
Aan de ondersteuning zijn geen kosten verbonden. Voor de groepstrainingen wordt een onkostenvergoeding van totaal 25 euro gevraagd. 

De Kern maatschappelijke dienstverlening biedt hulp bij vragen of problemen waar je alleen niet uitkomt. Je kunt bij ons terecht voor algemeen maatschappelijk werk en groepswerk. De hulpverlening van De Kern is vrijwillig, dichtbij en gratis.

Ommen
Jonkheer Van Nahuysstraat 66
7731 ED Ommen
T. 0523 236 050

Spreekuur op afspraak:
dinsdag: 9.00 - 10.00 uur

Contactgegevens

Kennis maken met ons team

Ervaringsverhalen

Karin Straatman is Wally in Deventer

Wally's in Deventer verbindend tussen huisarts/POH en sociaal domein

Karin Straatman werkt als Wally en maatschappelijk werker in het Voor Elkaar Team Deventer. Ze is de verbinding tussen drie huisartspraktijken en het sociaal domein. Movisie interviewde Karin en inwoner Rob over hun ervaringen.

Lees meer

“We kunnen nu echt plezier hebben met elkaar”

Annemarie had veel vragen over het stellen van grenzen. Wat mocht Mieke wél en wanneer ging het te ver? “Linda gaf vooral adviezen ...

Lees meer

Troost voor het kleine meisje

De feiten kende Josefien wel, alleen de pijn die erbij hoorde had ze nooit durven voelen...

Lees meer

Contact

Heb je een vraag of wil je je aanmelden?
Dit kan eenvoudig online via het contactformulier

Of bel ons op 038-4569700 of mail naar : amwstaphorst@stdekern.nl

Vrouw zittend voor groep