De Kern in Ommen

Image
De Kern Hardenberg
wat is GOED LEVEN voor jou?

Wat we doen in Ommen

U zoekt hulp

Welkom op de site van de Kern van de gemeente Ommen!

Problemen horen bij het leven. Erover praten met vrienden, familie of bekenden kan helpen. Soms komt je er echter samen met hen niet uit of is het prettiger om een objectief iemand bij je dilemma’s te betrekken. Hiervoor kan je gebruik maken van de hulp van het Algemeen Maatschappelijk Werk.

Wij houden ons bezig met diverse moeilijkheden waar mensen tegenaan lopen. Denk hierbij aan problemen die ontstaan door diverse levensgebeurtenissen (bijvoorbeeld opvoeding, scheiding, rouw), die betrekking hebben op contacten (bijvoorbeeld assertiviteit, relatieproblemen), de kwaliteit van je leven (somberheid, zingeving) je dagelijks functioneren (omgaan met geld en instanties, werk / school en dagritme) en alles wat je meer tegen kan komen. 

Samen met een maatschappelijk werker ga je op zoek naar de juiste route om antwoord te krijgen op jouw hulpvraag of de oplossing voor jouw probleem. Soms zijn problemen (nu) niet op te lossen, maar kun je wel leren om er beter mee om te gaan of er minder last van te hebben.

Hoe ziet de ondersteuning eruit?

Door het voeren van individuele gesprekken, relatiegesprekken of gezinsgesprekken gaan we samen aan de slag. Dit vindt plaats op een van de kantoren van de Kern. Het is ook mogelijk om thuis af te spreken. Voor bepaalde hulpvragen bestaan er ook groepstrainingen, je gaat dan in groepsverband met jouw hulpvraag aan de slag.

Het kan voorkomen dat de Kern voor jouw hulpvraag (nog) niet de juiste instelling is. We kunnen dan wel met je meekijken welke plek beter bij je past en je eventueel hiernaartoe begeleiden.

Je kunt in de meeste gevallen vrijwel direct terecht bij de Kern. Maak gerust een afspraak met ons om te kijken of wij iets voor je kunnen betekenen.

Nieuwsgierig naar de ervaringen van (oud)cliënten van de Kern? Je kunt ze lezen op https://verbinding.dimencegroep.nl/artikelen/stichting/de-kern

Door haar vragen zoals: ‘Wie ben je, wat wil je met je leven...’ heb ik weer zelfvertrouwen gekregen. En zowaar een baan waarin...

Geen kosten
Aan de ondersteuning zijn geen kosten verbonden. Voor de groepstrainingen wordt een onkostenvergoeding van totaal € 25,- gevraagd. 

De Kern maatschappelijke dienstverlening biedt hulp bij vragen of problemen waar u alleen niet uitkomt. U kunt bij ons terecht voor algemeen maatschappelijk werk en groepswerk. De hulpverlening van De Kern is vrijwillig, dichtbij en gratis.

Ommen

Jonkheer Van Nahuysstraat 66
7731 ED Ommen

0523 236 050

Spreekuur op afspraak:
dinsdag: 9.00 - 10.00 uur

Contactgegevens

Kennis maken met ons team

Image
Ton Steehouder De Kern

Ton Steehouder

Maatschappelijk werker
Lees meer
Image
Ella van Breukelen De Kern

Ella van Breukelen

Maatschappelijk werker
Lees meer

Contact opnemen

Wil je je aanmelden voor maatschappelijk werk van De Kern?
Aanmelden kan eenvoudig online.

Via dit aanmeldformulier meld je je aan voor ondersteuning.

de kern contact