De Kern in Kampen

Image
Gemeente Kampen
Samen problemen oplossen

Wat we doen in Kampen

Jij zoekt hulp? Dan ben je bij De Kern aan het juiste adres! 

Welkom op de website van De Kern in de gemeente Kampen.

Soms loopt het leven anders dan verwacht en ontstaan er problemen. Het kan dan helpend zijn om hierover te praten met bijvoorbeeld familie, vrienden of bekenden. Maar soms kom je er echter met hen samen niet uit en kan het prettig zijn om een onafhankelijk persoon mee te laten denken over de problemen, dilemma's of vragen. Dan kan het Algemeen Maatschappelijk Werk je van dienst zijn. 

Wij houden ons bezig met de diverse moeilijkheden waar mensen tegenaan lopen. Denk hierbij aan problemen die ontstaan bij bepaalde levensgebeurtenissen (bijvoorbeeld rouw, scheiding, verwerking). Deze problemen kunnen invloed hebben op je sociale contacten (bijvoorbeeld relatieproblemen, relatie met werk, assertiviteit), de kwaliteit van leven (somberheid, zingeving, burn-out klachten), dagelijks functioneren (contact met instanties, omgaan met geld/schulden, werk/school, daginvulling) en alle andere dilemma's waar je tegenaan kunt lopen. 

Samen met een maatschappelijk werker ga je, tijdens een kortdurend traject, op zoek naar de juiste route om antwoord te krijgen op jouw hulpvraag of een oplossing voor jouw probleem. Sommige problemen zijn (nu) niet op te lossen, maar samen met een maatschappelijk werker kun je wel leren hoe je hier beter mee om kunt gaan of minder last van kunt hebben. 

Hoe ziet de hulp eruit?

Door individuele gesprekken en/of relatiegesprekken gaan we samen aan de slag. De gesprekken vinden plaats op ons kantoor aan de Bregittenstraat of we komen op huisbezoek. Voor bepaalde hulpvragen, bijvoorbeeld assertiviteit, bieden wij twee keer per jaar een groepstraining aan.

Binnen De Kern Kampen hebben wij ook Sociaal Raadslieden, genaamd Financiën op Koers. Zij bieden ondersteuning bij financiële vraagstukken (bijvoorbeeld aanvragen toeslagen, loonbeslag, belastingaangifte, overzicht in inkomsten en uitgaven, ordenen van administratie). 

Het kan voorkomen dat jouw hulpvraag (nog) niet bij De Kern past. In dat geval kunnen we samen met jou kijken naar een goede doorverwijzing, zodat je uiteindelijk bij de juiste zorgaanbieder terecht komt. 

Hoe kan ik mij aanmelden? 

Aanmelden kan telefonisch, op werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur via telefoonnummer 038 - 456 97 00. Aanmelden kan ook door middel van het aanmeldformulier op de website. Bij dringende zaken adviseren wij om te bellen, één van de collega's kan je dan te woord staan. 

Wachttijd
Op dit moment hebben wij een wachttijd van maximaal twee weken.

Geen kosten

Aan onze ondersteuning zijn geen kosten verbonden.

Contactgegevens

Kennis maken met ons team

Image
Shirley

Shirley Nienhuis

Maatschappelijk werker
Image
Sarah

Sarah Kruider

Maatschappelijk werker
Image
Licole

Licole Veldman

Maatschappelijk werker
Image
Sengul

Jenny Schutte

Maatschappelijk werker

Ervaringsverhalen

Karin Straatman is Wally in Deventer

Wally's in Deventer verbindend tussen huisarts/POH en sociaal domein

Karin Straatman werkt als Wally en maatschappelijk werker in het Voor Elkaar Team Deventer. Ze is de verbinding tussen drie huisartspraktijken en het sociaal domein. Movisie interviewde Karin en inwoner Rob over hun ervaringen.

Lees meer

“We kunnen nu echt plezier hebben met elkaar”

Annemarie had veel vragen over het stellen van grenzen. Wat mocht Mieke wél en wanneer ging het te ver? “Linda gaf vooral adviezen ...

Lees meer

Troost voor het kleine meisje

De feiten kende Josefien wel, alleen de pijn die erbij hoorde had ze nooit durven voelen...

Lees meer

Contact

Heb je een vraag of wil je je aanmelden?
Dit kan eenvoudig online via het contactformulier

Of bel ons op 038-4569700 of mail naar : amwstaphorst@stdekern.nl

Vrouw zittend voor groep