De Kern in Kampen

Image
Gemeente Kampen
Samen problemen oplossen

Wat we doen in Kampen

Hulp ten tijde van het Coronavirus

Vanwege de ingrijpende maatregelen met betrekking tot het coronavirus hebben we onze manier van werken aangepast. Onze afspraken gaan wel gewoon door, alleen vindt al het contact online of telefonisch plaats. We zijn dus nog steeds voor jou bereikbaar.

Misschien is dat een grote verandering voor jou of misschien heb je dat nog nooit gedaan. We kunnen je geruststellen: we merken bij afspraken dat het eigenlijk best wel mee valt. Het is uiteraard anders dan hoe het was, maar het went echt. En we overleggen samen met jou welke oplossing het beste bij jou past.

  • Onze afspraken gaan gewoon door. Op dit moment via telefoon en/of beeldbellen, maar niet op onze locaties.
  • Je kunt telefonisch een afspraak met ons maken of vul het contactformulier op onze website in.
  • Afspraken bij ons op kantoor of bij jou thuis doen we voorlopig niet.

Alleen als het echt nodig is en er is geen alternatief, dan hebben we wel ‘face to face’ contact. In dat geval checken we vooraf de veiligheidsrisico’s en houden we ons strikt aan het hygiëne protocol. Dat betekent dat ook jij je daar aan dient te houden.

Op dit moment hebben wij, in verband met de maatregelen rondom het Corona virus, geen face to face spreekuren.

Wanneer onze spreekuren op dinsdagochtend en donderdagochtend weer starten, wordt dit ook op de website vermeld.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

U zoekt hulp? Dan bent u bij de Kern aan het juiste adres! 

Welkom op de website van de Kern in de gemeente Kampen.

Soms loopt het leven anders dan verwacht en ontstaan er problemen. Het kan dan helpend zijn om hierover te praten met bijvoorbeeld familie, vrienden of bekenden. Maar soms kom je er echter met hen samen niet uit en kan het prettig zijn om een onafhankelijk persoon mee te laten denken over de problemen, dilemma's of vragen. Dan kan het Algemeen Maatschappelijk Werk je van dienst zijn. 

Wij houden ons bezig met de diverse moeilijkheden waar mensen tegenaan lopen. Denk hierbij aan problemen die ontstaan bij bepaalde levensgebeurtenissen (bijvoorbeeld rouw, scheiding, verwerking). Deze problemen kunnen invloed hebben op uw sociale contacten (bijvoorbeeld relatieproblemen, relatie met werk, assertiviteit), de kwaliteit van leven (somberheid, zingeving, burn-out klachten), dagelijks functioneren (contact met instanties, omgaan met geld/schulden, werk/school, daginvulling) en alle andere dilemma's waar je tegenaan kunt lopen. 

Samen met een maatschappelijk werker ga je, tijdens een kortdurend traject, op zoek naar de juiste route om antwoord te krijgen op jouw hulpvraag of een oplossing voor jouw probleem. Sommige problemen zijn (nu) niet op te lossen, maar samen met een maatschappelijk werker kan je wel leren hoe je hier beter mee om kunt gaan of minder last van kunt hebben. 

Hoe ziet de hulp eruit?

Door individuele gesprekken en/of relatiegesprekken gaan we samen aan de slag. De gesprekken vinden plaats op ons kantoor aan de Bregittenstraat of we komen op huisbezoek. Voor bepaalde hulpvragen, bijvoorbeeld assertiviteit, bieden wij 2 keer per jaar een groepstraining aan.

Binnen de Kern Kampen hebben wij ook sociaal raadslieden, genaamd Financiën op Koers. Zij bieden ondersteuning bij financiële vraagstukken (bijvoorbeeld aanvragen toeslagen, loonbeslag, belastingaangifte, overzicht in inkomsten en uitgaven, ordenen van administratie). 

Het kan voorkomen dat jouw hulpvraag (nog) niet bij de Kern past, dan kunnen we samen met jou kijken naar een goede doorverwijzing. Zodat je uiteindelijk bij de juiste zorgaanbieder terecht komt. 

Hoe kan ik mij aanmelden? 

Op dit moment is het, vanwege de maatregelen rondom het Corona virus, mogelijk om telefonisch contact op te nemen, op werkdagen van 09:00 uur tot 12:00 uur via telefoonnummer: 038 - 456 97 00. Aanmelden kan ook door middel van het aanmeldformulier op de website. Bij dringende zaken adviseren wij om te bellen, één van de collega's kan je dan te woord staan. 

Wachttijd
Op dit moment hebben wij een wachttijd van zes tot acht weken. 

Geen kosten

Aan onze ondersteuning zijn geen kosten verbonden.

Contactgegevens

Kennis maken met ons team

Image
Shirley

Shirley Nienhuis

Maatschappelijk werker
Lees meer
Image
Sarah

Sarah Kruider

Maatschappelijk werker
Lees meer
Image
Lucianne Holstege

Ria Prij

Maatschappelijk werker
Lees meer
Image
Ton Steehouder

Erwin Otten

Maatschappelijk werker
Lees meer
Image
.

Nelleke van Beek

Maatschappelijk werker
Lees meer
Image
Krijn Faber

Krijn Faber

Maatschappelijk werker
Lees meer
Image
Licole

Licole Veldman

Maatschappelijk werker
Lees meer

Contact opnemen

Wil je je aanmelden voor maatschappelijk werk van De Kern?
Aanmelden kan eenvoudig online.

Via dit aanmeldformulier meld je je aan voor ondersteuning.

de kern contact