De Kern in Hardenberg

Image
De Kern Hardenberg
Wat is GOED LEVEN voor jou?

Wat we doen in Hardenberg

U zoekt hulp

Welkom op de site van de Kern van de gemeente Hardenberg!

Problemen horen bij het leven. Erover praten met vrienden, familie of bekenden kan helpen. Soms kom je er echter samen met hen niet uit of is het prettiger om een objectief iemand bij je dilemma’s te betrekken. Hiervoor kan je gebruik maken van de hulp van het Algemeen Maatschappelijk Werk.

Wij houden ons bezig met diverse moeilijkheden waar mensen tegenaan lopen. Denk hierbij aan problemen die ontstaan door diverse levensgebeurtenissen (bijvoorbeeld opvoeding, scheiding, rouw), die betrekking hebben op contacten (bijvoorbeeld assertiviteit, relatieproblemen), de kwaliteit van je leven (somberheid, zingeving) je dagelijks functioneren (omgaan met geld en instanties, werk / school en dagritme) en alles wat je meer tegen kan komen. 

Samen met een maatschappelijk werker ga je op zoek naar de juiste route om antwoord te krijgen op jouw hulpvraag of de oplossing voor jouw probleem. Soms zijn problemen (nu) niet op te lossen, maar kun je wel leren om er beter mee om te gaan of er minder last van te hebben.

Hoe ziet de ondersteuning eruit?

Door het voeren van individuele gesprekken, relatiegesprekken of gezinsgesprekken gaan we samen aan de slag. Dit vindt plaats op een van de kantoren van de Kern. Het is ook mogelijk om thuis af te spreken. Voor bepaalde hulpvragen bestaan er ook groepstrainingen, je gaat dan in groepsverband met jouw hulpvraag aan de slag.

Het kan voorkomen dat de Kern voor jouw hulpvraag (nog) niet de juiste instelling is. We kunnen dan wel met je meekijken welke plek beter bij je past en je eventueel hiernaartoe begeleiden.

Je kunt in de meeste gevallen vrijwel direct terecht bij de Kern. Maak gerust een afspraak met ons om te kijken of wij iets voor je kunnen betekenen.

Nieuwsgierig naar de ervaringen van (oud)cliënten van de Kern? Je kunt ze lezen op https://verbinding.dimencegroep.nl/artikelen/stichting/de-kern

Door haar vragen zoals: ‘Wie ben je, wat wil je met je leven...’ heb ik weer zelfvertrouwen gekregen. En zowaar een baan waarin...

Geen kosten
Aan de ondersteuning zijn geen kosten verbonden. Voor de groepstrainingen wordt een onkostenvergoeding van totaal € 25,- gevraagd. 

Hardenberg

De Stuwdijk 4
7772 AW Hardenberg
0523 236 050

Spreekuur op afspraak:
maandag, dinsdag en vrijdag: 9.00 - 10.00 uur

Dedemsvaart

Latyrusstraat 12 c
7701CX Dedemsvaart

Spreekuur op afspraak:
Dinsdag en donderdag: 9.00 - 10.00 uur

Contactgegevens

Kennis maken met ons team

Aanbod groepswerk

Image
Personen in een kring

Assertiviteitstraining volwassenen Hardenberg

Vindt u het moeilijk om voor uzelf op te komen en om aan de mensen om u heen duidelijk te maken wat uw wensen zijn? In de assertiviteitscursus leert u voor uzelf op te komen en werkt u aan meer zelfvertrouwen.

Lees meer
Image
Personen in een kring

KIES: kinderen in echtscheidingssituaties

Kinderen kiezen niet voor de scheiding van hun ouders. Het overkomt ze. Hoe ze omgaan met de veranderde situatie kan zeer verschillend zijn.

Lees meer

Mindset: een positieve mindset

Mindset is het Engelse woord voor ‘overtuiging’. Het betekent de manier waarop kinderen (0 – 100 jaar) denken over hun intelligentie en kwaliteiten.

Lees meer

Rots en Water

Rots en Water is een psycho-fysieke weerbaarheidstraining waarbij we meer bewegen dan praten.

Lees meer

Rots en Water

Rots en Water is een psycho-fysieke weerbaarheidstraining waarbij we meer bewegen dan praten.

Lees meer

Rots en Water

Rots en Water is een psycho-fysieke weerbaarheidstraining waarbij we meer bewegen dan praten.

Lees meer

Contact opnemen

Wil je je aanmelden voor maatschappelijk werk van De Kern?
Aanmelden kan eenvoudig online.

Via dit aanmeldformulier meld je je aan voor ondersteuning.

de kern contact