De Kern in Deventer

Image
Skyline deventer
Samen problemen oplossen

Wat we doen in Deventer

Voor Elkaar-teams

Sinds 1 januari 2021 zijn de sociale teams gesplitst in de Voor Elkaar-teams Deventer en Team Toegang Wmo. Zo kunnen inwoners nóg beter worden ondersteund.

In de Voor Elkaar-teams Deventer werken maatschappelijk werkers van De Kern samen met collega’s van Raster, MEE IJsseloevers en Solis. De Voor Elkaar-teams zijn aanwezig in de Deventer wijken en een laagdrempelig aanspreekpunt. Ze zetten zich in voor een fijne wijk, waar kansen zijn om te leren, talenten en ideeën te ontwikkelen en waar oog en aandacht is voor elkaar. Ook ondersteunen deze teams bij het organiseren van nieuwe en het versterken van bestaande activiteiten in de wijk, waar dat nodig is. Op deze manier wordt versterkt wat er al aanwezig is en kan er snel geschakeld worden om aan de slag te gaan met nieuwe initiatieven of vraagstukken in de wijk waar energie zit of behoefte aan is.

Iedere Deventenaar moet zoveel mogelijk ruimte hebben om zelf regie te kunnen voeren over zijn of haar eigen leven. Iedereen moet mee kunnen doen in de eigen buurt en prettig kunnen leven. Als daarbij ondersteuning nodig is, bieden we die dichtbij huis, in de eigen buurt. Vanuit de Voor Elkaar-teams.

Voor Elkaar-teams Deventer: samen voor sterke Deventer wijken!

Lees meer over Voor Elkaar-teams Deventer

Sociaal Raadslieden

De sociaal raadslieden wijzen de weg in het doolhof van (sociale) voorzieningen, regelingen en instanties. Je kunt bij ons terecht voor vragen over maatschappelijke instellingen, arbeidszaken, huisvesting, belasting en toeslagen, consumentenzaken, sociaal juridische vragen, sociale verzekeringen, onderwijs en studiefinanciering. We helpen onder andere met het doornemen van onduidelijke brieven, het schrijven van brieven aan instanties of denken met je mee bij jouw vragen.

Algemeen telefonisch spreekuur

 • Op maandag van 11.00-12.00uur
 • Op dinsdag van 16.00-16.30uur
 • Op woensdag van 16.00-16.30 uur

Je kunt bellen met: 0570 547 300.

Spreekuren (op locatie)
De Sociaal Raadslieden werken vanaf verschillende locaties in Deventer. Het fysieke spreekuur van Sociaal Raadslieden verloopt op afspraak. Je kunt een afspraak maken via 0570 547 300 of persoonlijk via de balie.

 • Pikeursbaan 3 – elke woensdag en vrijdag spreekuur op afspraak (telefonisch, videobellen of op locatie). Maak een afspraak via telefoon: 0570 – 547 300
 • Bibliotheek Centrum, Stromarkt 18 – Elke woensdag spreekuur op afspraak (telefonisch of op locatie) van 13.00-16.00 uur. Maak een afspraak via telefoon: 0570 – 547 300 of persoonlijk bij de balie.

Lees meer over Sociaal Raadslieden.

Sociaal Juridische Dienstverlening

De adviseur informeert over voorzieningen en regelingen op het gebied van wonen, inkomen, welzijn en (aanvraag) formulieren.

De sociaal juridisch medewerker werkt laagdrempelig en heeft daarom inloopspreekuren. Inloopspreekuren kun je bezoeken zonder eerst een afspraak te maken.

Doelgroep
De doelgroep is met name de groep nieuwkomers binnen de gemeente Deventer. De nadruk ligt op deze doelgroep. Daarnaast is natuurlijk iedere burger met vragen welkom.

Op het spreekuur is het mogelijk om het gesprek in het Turks te voeren.

Sociaal Juridisch Medewerker (Adviseur) biedt ondersteuning:

 •    Bij het vinden van de juiste informatie;
 •    Bij het invullen van formulieren;
 •    Bij het doornemen van de administratie (brieven);
 •    Bij het schrijven van een brief;
 •    Bij het stimuleren van zelfredzaamheid.

Spreekuren op locatie
De Sociaal Juridisch Medewerkers werken vanaf verschillende locaties in Deventer.

 • Bibliotheek Keizerslanden, Graaf Florisstraat 3 – elke dinsdag van 09.00-12.00 uur spreekuur (telefonisch, videobellen of op locatie) van sociaal juridisch medewerker. Voor het maken van een afspraak kun je bellen naar telefoonnummer: 0570 – 675 700 (receptie).
 • Huis van de Wijk, Spuipad 1 – elke donderdag van 10.00-12.00 uur spreekuur (telefonisch, videobellen of op locatie) van sociaal juridisch medewerker. Voor het maken van een afspraak kun je bellen naar telefoonnummer: 0570 – 675 700 (receptie).

Lees meer over Sociaal Juridisch Medewerkers.

Inloopspreekuur Geldfit

Voor alle financiële vragen van inwoners in de gemeente Deventer hebben we het inloopspreekuur Geldfit in de bibliotheek Keizerslanden op woensdag van 09.30 tot 12.00 uur in de Graaf Florisstraat 3, 7415 LK te Deventer en op donderdag van 09.30 tot 12.00 uur in Verbindingscentrum de Fontein, Fonteinkruid 61, 7422 MS te Deventer. Dit is op afspraak via onze receptie 0570 – 675 700. Je kunt Geldfit ook per e-mail bereiken: geldfit@deventer.nl.

Prostitutie Uitstap Project (PUP)

Uitstappen uit de prostitutie kan lastig zijn. Je moet wennen aan minder inkomsten, werk zoeken, andere mensen om je heen en misschien een andere plek om te wonen. Extra lastig wordt het als anderen je dwingen om in het sekswerk te blijven. Of het niet leuk vinden als je weggaat. Toch hoef je het niet alleen te doen. Je kunt contact met ons opnemen; je vragen stellen, met ons overleggen of gewoon je verhaal vertellen. Meer informatie vind je hier: Prostitutie Uitstap Project.

Contactgegevens

Kennis maken met ons team

Image
Ton Steehouder

René Vonk

Sociaal Raadsman
Lees meer
Image
Sengul

Sengul Sacik

Sociaal Juridisch Dienstverlener
Lees meer

Wendy Lenstra

Maatschappelijk werker
Lees meer
Image
Miranda

Miranda Zegers

Sociaal Raadsvrouw
Lees meer

Ervaringsverhalen

“We kunnen nu echt plezier hebben met elkaar”

Annemarie had veel vragen over het stellen van grenzen. Wat mocht Mieke wél en wanneer ging het te ver? “Linda gaf vooral adviezen ...

Lees meer

Troost voor het kleine meisje

De feiten kende Josefien wel, alleen de pijn die erbij hoorde had ze nooit durven voelen...

Lees meer

Praten over wat je voelt

Na een aantal positieve ervaringen vindt Lisa het zelfs prettig om over haar gevoelens te praten.

Lees meer

Contact opnemen

Wil je je aanmelden voor maatschappelijk werk van De Kern?
Aanmelden kan eenvoudig online.

de kern contact