De Kern in Deventer

Image
Skyline deventer
Samen problemen oplossen

Wat we doen in Deventer

Voor Elkaar-teams

Sinds 1 januari 2021 zijn de sociale teams gesplitst in de Voor Elkaar-teams Deventer en Team Toegang Wmo. Zo kunnen inwoners nóg beter worden ondersteund.

In de Voor Elkaar-teams Deventer werken maatschappelijk werkers van De Kern samen met collega’s van Raster, MEE IJsseloevers en Solis. De Voor Elkaar-teams zijn aanwezig in de Deventer wijken en een laagdrempelig aanspreekpunt. Ze zetten zich in voor een fijne wijk, waar kansen zijn om te leren, talenten en ideeën te ontwikkelen en waar oog en aandacht is voor elkaar. Ook ondersteunen deze teams bij het organiseren van nieuwe en het versterken van bestaande activiteiten in de wijk, waar dat nodig is. Op deze manier wordt versterkt wat er al aanwezig is en kan er snel geschakeld worden om aan de slag te gaan met nieuwe initiatieven of vraagstukken in de wijk waar energie zit of behoefte aan is.

Iedere Deventenaar moet zoveel mogelijk ruimte hebben om zelf regie te kunnen voeren over zijn of haar eigen leven. Iedereen moet mee kunnen doen in de eigen buurt en prettig kunnen leven. Als daarbij ondersteuning nodig is, bieden we die dichtbij huis, in de eigen buurt. Vanuit de Voor Elkaar-teams.

Voor Elkaar-teams Deventer: samen voor sterke Deventer wijken!

Lees meer over Voor Elkaar-teams Deventer

Sociaal Raadslieden

De sociaal raadslieden wijzen de weg in het doolhof van (sociale) voorzieningen, regelingen en instanties. Je kunt bij ons terecht voor vragen over maatschappelijke instellingen, arbeidszaken, huisvesting, belasting en toeslagen, consumentenzaken, sociaal juridische vragen, sociale verzekeringen, onderwijs en studiefinanciering. We helpen onder andere met het doornemen van onduidelijke brieven, het schrijven van brieven aan instanties of denken met je mee bij jouw vragen.

Algemeen telefonisch spreekuur

 • Op maandag van 11.00-12.00uur
 • Op dinsdag van 16.00-16.30uur
 • Op woensdag van 16.00-16.30 uur

Je kunt bellen met: 0570 547 300.

Spreekuren (op locatie)
De Sociaal Raadslieden werken vanaf verschillende locaties in Deventer. Het fysieke spreekuur van Sociaal Raadslieden verloopt op afspraak. Je kunt een afspraak maken via 0570 547 300 of persoonlijk via de balie.

 • Pikeursbaan 3 – elke woensdag en vrijdag spreekuur op afspraak (telefonisch, videobellen of op locatie). Maak een afspraak via telefoon: 0570 – 547 300
 • Bibliotheek Centrum, Stromarkt 18 – Elke woensdag spreekuur op afspraak (telefonisch of op locatie) van 13.00-16.00 uur. Maak een afspraak via telefoon: 0570 – 547 300 of persoonlijk bij de balie.

Lees meer over Sociaal Raadslieden.

 

Sociaal Juridische Dienstverlening

Een Sociaal juridische dienstverlener biedt algemene ondersteuning voor inwoners van Deventer en met name ook voor nieuwkomers/statushouders in Deventer. Deze medewerker werkt laagdrempelig en heeft daarom inloopspreekuren. Je bent er zonder afspraak welkom.

Op het spreekuur is het mogelijk om het gesprek in het Turks te voeren.

Een Sociaal juridische dienstverlener biedt ondersteuning:

 • Bij het vinden van de juiste informatie;
 • Bij het invullen van formulieren;
 • Bij het doornemen van de administratie (brieven);
 • Bij het schrijven van een brief;
 • Bij het stimuleren van zelfredzaamheid.

Spreekuren op locatie
De Sociaal juridische dienstverlener werkt op verschillende locaties in Deventer.

 • Bibliotheek Keizerslanden, Graaf Florisstraat 3 – elke dinsdag van 09.00-12.00 uur inloopspreekuur op locatie of indien gewenst op telefonisch.
 • Huis van de Wijk, Spuipad 1 – elke donderdag van 10.00-12.00 uur inloopspreekuur op locatie of indien gewenst op telefonisch.

Heb je een vraag die niet kan wachten, neem dan contact op via 0570 – 675 700 (receptie).

Lees meer over Sociaal juridisch dienstverlening

Inloopspreekuur Geldfit

Voor alle financiële vragen van inwoners in de gemeente Deventer hebben we het inloopspreekuur Geldfit. We adviseren je om een afspraak te maken via onze receptie 0570 – 675 700, dan weet je zeker dat we tijd voor je hebben. Uiteraard kun je ook gewoon binnenlopen. Je kunt Geldfit ook per e-mail bereiken: geldfit@deventer.nl.

 • Maandag van 14.15 tot 17.00 uur in de bibliotheek Centrum (Stromarkt 18, Deventer)
 • Woensdag van 09.15 tot 13.00 uur in de bibliotheek Keizerslanden (Graaf Florisstraat 3, Deventer) 
 • Donderdag van 09.15 tot 12.00 uur in Verbindingscentrum de Fontein. (Fonteinkruid 61, Deventer)

Prostitutie Uitstap Project (PUP)

Uitstappen uit de prostitutie kan lastig zijn. Je moet wennen aan minder inkomsten, werk zoeken, andere mensen om je heen en misschien een andere plek om te wonen. Extra lastig wordt het als anderen je dwingen om in het sekswerk te blijven. Of het niet leuk vinden als je weggaat. Toch hoef je het niet alleen te doen. Je kunt contact met ons opnemen; je vragen stellen, met ons overleggen of gewoon je verhaal vertellen. Meer informatie vind je hier: Prostitutie Uitstap Project.

Contactgegevens

Kennis maken met ons team

Image
Miranda

Miranda Zegers

Sociaal Raadsvrouw
Lees meer
Image
Ton Steehouder

René Vonk

Sociaal Raadsman
Lees meer
Image
Sengul

Sengul Sacik

Sociaal Juridisch Dienstverlener
Lees meer

Wendy Lenstra

Maatschappelijk werker
Lees meer

Ervaringsverhalen

Karin Straatman is Wally in Deventer

Wally's in Deventer verbindend tussen huisarts/POH en sociaal domein

Karin Straatman werkt als Wally en maatschappelijk werker in het Voor Elkaar Team Deventer. Ze is de verbinding tussen drie huisartspraktijken en het sociaal domein. Movisie interviewde Karin en inwoner Rob over hun ervaringen.

Lees meer

“We kunnen nu echt plezier hebben met elkaar”

Annemarie had veel vragen over het stellen van grenzen. Wat mocht Mieke wél en wanneer ging het te ver? “Linda gaf vooral adviezen ...

Lees meer

Troost voor het kleine meisje

De feiten kende Josefien wel, alleen de pijn die erbij hoorde had ze nooit durven voelen...

Lees meer

Contact

Heb je een vraag of wil je je aanmelden?
Dit kan eenvoudig online via het contactformulier

Of bel ons op 038-4569700 of mail naar : amwstaphorst@stdekern.nl

Vrouw zittend voor groep