De Kern in Deventer

Image
Skyline deventer
Samen problemen oplossen

Wat we doen in Deventer

Voor Elkaar-teams

Sinds 1 januari 2021 zijn de sociale teams gesplitst in de Voor Elkaar-teams Deventer en Team Toegang Wmo. Zo kunnen inwoners nóg beter worden ondersteund.

In de Voor Elkaar-teams Deventer werken maatschappelijk werkers van De Kern samen met collega’s van Raster, MEE IJsseloevers en Solis. De Voor Elkaar-teams zijn aanwezig in de Deventer wijken en een laagdrempelig aanspreekpunt. Ze zetten zich in voor een fijne wijk, waar kansen zijn om te leren, talenten en ideeën te ontwikkelen en waar oog en aandacht is voor elkaar. Ook ondersteunen deze teams bij het organiseren van nieuwe en het versterken van bestaande activiteiten in de wijk, waar dat nodig is. Op deze manier wordt versterkt wat er al aanwezig is en kan er snel geschakeld worden om aan de slag te gaan met nieuwe initiatieven of vraagstukken in de wijk waar energie zit of behoefte aan is.

Iedere Deventenaar moet zoveel mogelijk ruimte hebben om zelf regie te kunnen voeren over zijn of haar eigen leven. Iedereen moet mee kunnen doen in de eigen buurt en prettig kunnen leven. Als daarbij ondersteuning nodig is, bieden we die dichtbij huis, in de eigen buurt. Vanuit de Voor Elkaar-teams.

Voor Elkaar-teams Deventer: samen voor sterke Deventer wijken!

Lees meer over Voor Elkaar-teams Deventer

Sociaal Raadslieden

Bureau Sociaal Raadslieden is een basisvoorziening die zich richt op sociaal juridische problematiek. Wij wijzen je de weg in het woud van wetten en regelingen en geven informatie over de instellingen die de wetten uitvoeren. Wij helpen onder andere met het invullen van formulieren en het schrijven van brieven aan instanties.

Algemeen telefonisch spreekuur
Maandag van 11.00-12.00 uur via telefoonnummer: 0570 – 547 300
Woensdag (even weken) van 16.00-16.30 uur via telefoonnummer: 0570 – 675 700 of 0570 - 547 300

Spreekuren op locatie
De Sociaal Raadslieden werken vanaf verschillende locaties in Deventer.

  • Pikeursbaan 3 – elke maandagochtend en vrijdag spreekuur op afspraak (alleen telefonisch spreekuur) Maak een afspraak via telefoon: 0570 – 547 300 of persoonlijk bij de balie.
  • Bibliotheek Centrum, Stromarkt 18 – om de week op woensdag (even weken) spreekuur op afspraak van 13.00-16.00 uur. Dit spreekuur is momenteel alleen telefonisch. Maak een afspraak via telefoon: 0570 – 547 300 of persoonlijk bij de balie.
  • Bibliotheek Keizerslanden, Graaf Florisstraat 3 – elke dinsdag van 09.00-12.00uur spreekuur van sociaal juridisch medewerker. Dit spreekuur is momenteel alleen telefonisch. Je kunt bellen naar telefoonnummer: 0570 – 675 700 (receptie).
  • Huis van de Wijk, Spuipad 1 – Voor een afspraak voor het telefonisch spreekuur met de sociaal juridisch medewerker kun je bellen naar de receptie van De Kern via telefoonnummer: 0570-675 700.

Inloopspreekuur Geldfit
Voor alle financiële vragen van inwoners in de gemeente Deventer hebben we het inloopspreekuur Geldfit op woensdag van 10.00 tot 12.00 uur in de bibliotheek Graaf Florisstraat 3, 7415 LK te Deventer en op donderdag van 10.00 tot 12.15 uur in Verbindingscentrum de Fontein, Fonteinkruid 61, 7422 MS te Deventer. Dit is op afspraak via onze receptie 0570 – 675 700. Je kunt Geldfit ook per e-mail bereiken: geldfit@deventer.nl.

Lees meer over Sociaal Raadslieden

Prostitutie Uitstap Project (PUP)

Uitstappen uit de prostitutie kan lastig zijn. Je moet wennen aan minder inkomsten, werk zoeken, andere mensen om je heen en misschien een andere plek om te wonen. Extra lastig wordt het als anderen je dwingen om in het sekswerk te blijven. Of het niet leuk vinden als je weggaat. Toch hoef je het niet alleen te doen. Je kunt contact met ons opnemen; je vragen stellen, met ons overleggen of gewoon je verhaal vertellen. Meer informatie vind je hier: Prostitutie Uitstap Project.

Contactgegevens

Kennis maken met ons team

Image
Ton Steehouder

René Vonk

Sociaal Raadsman
Lees meer

Sengul Sacik

Sociaal Juridisch Dienstverlener
Lees meer

Wendy Lenstra

Maatschappelijk werker
Lees meer

Ervaringsverhalen

De spiraal doorbroken

Wat begint met een kleinigheid, eindigt meestal in een scheldpartij met slaande deuren.

Lees meer

Het is OK om te vragen

Als je een brok in de keel voelt. Wat gebeurt er als je hem niet wegslikt. Als je niet bij jezelf wegloopt.

Lees meer

Zelf iets doen voor een gelukkig leven

“Als ik een gelukkig leven wil, moet ik daar zelf iets voor doen. Ik ben trots op wat ik bereikt heb en daar heeft Manon echt bij geholpen.”

Lees meer

Contact opnemen

Wil je je aanmelden voor maatschappelijk werk van De Kern?
Aanmelden kan eenvoudig online.

de kern contact