De Kern in Dalfsen

Image
Team Dalfsen
Samen problemen oplossen

Wat we doen in Dalfsen

De Kern maatschappelijke dienstverlening biedt hulp bij vragen of problemen waar u alleen niet uitkomt, ook zonder verwijzing. U kunt bij ons terecht voor algemeen maatschappelijk werk en groepswerk, voor jong en oud. Wij zijn een laagdrempelige organisatie die hulp biedt bij psychosociale, materiële en sociaal juridische problemen. Hierbij kunt u onder andere denken aan echtscheidingsproblematiek, relatiegesprekken, last van een negatief zelfbeeld en/of veel piekeren of behoefte aan bemiddeling. De Kern stelt zich ten doel de zelfredzaamheid en maatschappelijke participatie van mensen te bevorderen en hun probleemoplossend vermogen te vergroten. De Kern richt zich op mensen van alle leeftijden.

De hulpverlening van De Kern is vrijwillig, dichtbij en gratis. Naast het maatschappelijk werk, bieden wij ook Home-Start in de gemeente Dalfsen aan. Home-Start biedt middels getrainde vrijwilligers gezinnen een steuntje in de rug, bij lichte opvoedvragen. Home-Start is geen hulpverlening, maar een programma dat een maatje biedt voor ouders. Hieronder vindt u mee informatie over Home-Start.

Algemene informatie

Dalfsen
Gebouw Trefkoele+
Ruigedoornstraat 108
7721 BR Dalfsen

038 4569 700

Spreekuur op afspraak:
Maandag en vrijdag: 9.00 - 10:00 uur
 

Nieuwleusen
Sluis 3
Omloop 2
7711 XD Nieuwleusen

038 4569 700

Spreekuur op afspraak:
Woensdag: 9.00 - 10:00 uur

 

Lemelerveld
Kulturhus De Mozaïek 
Kroonplein 58 
8151 AZ Lemelerveld

Spreekuur op afspraak:
Donderdag: 9.00 - 10:00 uur
 

Home-Start

Home-Start is een wereldwijd programma voor opvoedondersteuning bij lichte, alledaagse opvoedvragen voor gezinnen die onvoldoende steun ervaren van mensen in hun omgeving. In Nederland bieden ervaren en getrainde vrijwilligers ondersteuning, praktische opvoedhulp en vriendschappelijk contact aan ouders met opgroeiende kinderen. Bij Home-Start is de vraag van de ouders het uitgangspunt.

De vrijwilliger bezoekt het gezin een dagdeel per week. De vrijwilliger heeft zelf ervaring in het opvoeden van kinderen. Elke vrijwilliger heeft de voorbereidende training Home-Start voor vrijwilligers gevolgd. Een betaalde Home-Start coördinator traint en begeleidt de vrijwilliger, werft gezinnen en onderhoudt contacten met andere beroepskrachten die werken in de jeugdsector. 

Voor meer informatie kunt u kijken op www.home-start.nl. Als u meer wilt weten over Home-Start in de gemeente Dalfsen, kunt u contact opnemen met onze receptie via 038-4569700 en vragen naar coördinator Jonne de Hoop. Gezinnen kunnen zich zonder verwijzing aanmelden en wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers! 

Home-Start

Contactgegevens

Kennis maken met ons team

Image
Lucianne Holstege

Sarah Accardi

Maatschappelijk werker
Lees meer
Image
de kern jeannet folkerts

Jeannet Folkerts

Maatschappelijk werker, Mindspring trainer, KIES coach
Lees meer
Image
de kern jonne de hoop

Jonne de Hoop

Maatschappelijk werker, Home-Start coördinator, KIES coach
Lees meer
Image
Gabriëlle de Bruin

Gabriëlle de Bruin

Maatschappelijk werker
Lees meer

Contact opnemen

Wil je je aanmelden voor maatschappelijk werk van De Kern?
Aanmelden kan eenvoudig online.

Via dit aanmeldformulier meld je je aan voor ondersteuning.

de kern contact