De Kern in Dalfsen

Image
Dalfsen
Samen problemen oplossen

Wat we doen in Dalfsen

De Kern maatschappelijke dienstverlening biedt hulp bij vragen of problemen waar je alleen niet uitkomt. Ook zonder verwijzing. Je kunt bij ons terecht voor algemeen maatschappelijk werk en groepswerk, voor jong en oud. Wij zijn een laagdrempelige organisatie die hulp biedt bij psychosociale, materiële en sociaal juridische problemen. Hierbij kun je onder andere denken aan echtscheidingsproblematiek, relatiegesprekken, last van een negatief zelfbeeld en/of veel piekeren of behoefte aan bemiddeling. Daarnaast geven wij ook trainingen zoals een weerbaarheidstraining aan kinderen uit groep 7 en 8 of de KIES training voor kinderen van gescheiden ouders. De Kern stelt zich ten doel de zelfredzaamheid en maatschappelijke participatie van mensen te bevorderen en hun probleemoplossend vermogen te vergroten. De Kern richt zich op mensen van alle leeftijden.

De hulpverlening van De Kern is vrijwillig, dichtbij en gratis. Naast het maatschappelijk werk, bieden wij ook Home-Start in de gemeente Dalfsen aan. Home-Start biedt middels getrainde vrijwilligers gezinnen een steuntje in de rug bij lichte opvoedvragen. Home-Start is geen hulpverlening, maar een programma dat een maatje biedt voor ouders. Hieronder vind je mee informatie over Home-Start.

Algemene informatie

Wij zijn gevestigd in de drie kernen binnen de gemeente:

Dalfsen
Gebouw Trefkoele+
Ruigedoornstraat 108
7721 BR Dalfsen

T. 038 4569 700

Nieuwleusen
Sluis 3
Omloop 2
7711 XD Nieuwleusen

T. 038 4569 700

Lemelerveld
Kulturhus De Mozaïek 
Kroonplein 58 
8151 AZ Lemelerveld
 

Home-Start

Home-Start is een wereldwijd programma voor opvoedondersteuning bij lichte, alledaagse opvoedvragen voor gezinnen. In Nederland bieden ervaren en getrainde vrijwilligers ondersteuning, praktische opvoedhulp en vriendschappelijk contact aan ouders met opgroeiende kinderen. Bij Home-Start is de vraag van de ouders het uitgangspunt. Het doel van Home-Start is kleine problemen klein te houden en hier op tijd bij te zijn. Er hoeven dus geen grote problemen te spelen, voordat je je kunt aanmelden als ouder. 

De vrijwilliger bezoekt het gezin een dagdeel per week. De vrijwilliger heeft zelf ervaring in het opvoeden van kinderen. Elke vrijwilliger heeft de voorbereidende training Home-Start voor vrijwilligers gevolgd. Een betaalde Home-Start coördinator traint en begeleidt de vrijwilliger, werft gezinnen en onderhoudt contacten met andere beroepskrachten die werken in de jeugdsector. 

Voor meer informatie kun je kijken op www.home-start.nl. Als je meer wilt weten over Home-Start in de gemeente Dalfsen, kun je contact opnemen met onze receptie via 038-4569700 en vragen naar coördinator Wilhelmien Krop. Gezinnen kunnen zich zonder verwijzing aanmelden en wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers!

Home-Start

Contactgegevens

Kennis maken met ons team

Image
Laurine

Laurine Peeters

Maatschappelijk werker - KIES coach
Lees meer
Image
Wilhelmien Krop

Wilhelmien Krop

Home-Start coördinator
Lees meer
Image
Sarah

Sarah Accardi

Maatschappelijk werker
Lees meer
Image
Jeannet

Jeannet Folkerts

Maatschappelijk werker, Mindspring trainer, KIES coach
Lees meer
Image
Jonne

Jonne de Hoop

Maatschappelijk werker - KIES coach
Lees meer
Image
Gabriëlle

Gabriëlle de Bruin

Maatschappelijk werker - KIES coach
Lees meer

Ervaringsverhalen

Karin Straatman is Wally in Deventer

Wally's in Deventer verbindend tussen huisarts/POH en sociaal domein

Karin Straatman werkt als Wally en maatschappelijk werker in het Voor Elkaar Team Deventer. Ze is de verbinding tussen drie huisartspraktijken en het sociaal domein. Movisie interviewde Karin en inwoner Rob over hun ervaringen.

Lees meer

“We kunnen nu echt plezier hebben met elkaar”

Annemarie had veel vragen over het stellen van grenzen. Wat mocht Mieke wél en wanneer ging het te ver? “Linda gaf vooral adviezen ...

Lees meer

Troost voor het kleine meisje

De feiten kende Josefien wel, alleen de pijn die erbij hoorde had ze nooit durven voelen...

Lees meer

Contact

Heb je een vraag of wil je je aanmelden?
Dit kan eenvoudig online via het contactformulier

Of bel ons op 038-4569700 of mail naar : amwstaphorst@stdekern.nl

Vrouw zittend voor groep