Parentshouse Olst-Wijhe Raalte

Image
Parentshouse_OWR_cartoon2

'Rust en ruimte voor kinderen en ouders'

Het eerste Parentshouse in Overijssel staat in Raalte en is bestemd voor inwoners uit de gemeenten Olst, Wijhe en Raalte. Mensen kunnen zich aanmelden voor het Parentshouse. Hoe dat gaat leest u hier.

Wat is een Parentshouse?

Parentshouses zijn er om tijdelijke woonruimte te bieden aan ouders die zich in een echtscheiding situatie bevinden. Als samenwonen niet meer gaat ontstaat vaak een zoektocht naar geschikte woonruimte waarin ook de kinderen welkom zijn. Het doel is om tijdelijk huisvesting te bieden aan ouders die ten gevolge van een scheiding geen woonruimte kunnen vinden in de buurt van hun kinderen. Het resultaat zou moeten zijn dat kinderen minder in angst leven in een huis waarin hun ouders slecht met elkaar samen kunnen leven en de spanningen steeds meer oplopen. Vaak zijn ruzies in zo’n periode aan de orde van de dag. Het Parentshouse biedt plek voor 1 van beide ouders, waar ook regelmatig de kinderen kunnen verblijven en de ouder rustig de echtscheiding kan voorbereiden. Veel ouders kunnen geen woonruimte vinden in de buurt van hun kinderen nadat de beslissing is genomen om te gaan scheiden. Gevolg: gedwongen samen  moeten blijven wonen, ongewenst verder weg wonen, steeds wisselende woonplekken of bankslapen bij familie en kennissen. De slogan luidt: Rust door ruimte voor ouders en kinderen tijdens een scheiding.

Het Parentshouse voor Olst-Wijhe-Raalte is een initiatief van woningstichting SallandWonen, de gemeente Olst-Wijhe, de gemeente Raalte en De Kern Maatschappelijke Dienstverlening, als onderdeel van het Centrum voor Jeugd en Gezin. In het Parentshouse bevinden zich vijf wooneenheden (min. 20 m2 per wooneenheid), een gemeenschappelijke keuken en twee badkamers/toiletten. De all-in huurprijzen per wooneenheid zijn tussen de €390,- en €490,- per maand.

Kom ik in aanmerking?

Of u in aanmerking komt leest u hier.

Hoe meld je je aan?

Aanmelden gaat via Salland Wonen en kan via het Aanmeldformulier

Na je aanmelding neemt Salland Wonen contact met jou op voor een intake. Aan de hand van jouw intake wordt besloten of je in aanmerking komt voor een plek in het Parentshouse.

Informatie:

Hier vindt u meer informatie over parentshouses.

Via deze link is meer informatie te vinden over het Parentshouse in Raalte

Contact

Heb je een vraag of wil je je aanmelden?
Dit kan eenvoudig online via het contactformulier

Of bel ons op 038-4569700 of mail naar : amwstaphorst@stdekern.nl

Vrouw zittend voor groep