Informatie voor vrijwilligers

Word jij onze nieuwe vrijwilliger?

Als vrijwilliger van Home-Start heb je zelf opvoedervaring. Met die ervaring ondersteun je gezinnen met opgroeiende kinderen. Werken voor Home-Start is verrijkend. Je krijgt een gedegen scholing en bent een waardevolle steun voor de gezinnen. Je geeft wekelijks opvoedingsondersteuning, tips, begeleiding en biedt een luisterend oor en vriendschappelijk contact. Help jij gezinnen met opgroeiende kinderen bij het opvoeden?

Voor je als vrijwilliger begint, krijg je eerst een Home-Start-training. Zo kun je goed voorbereid aan de slag. Je ontvangt professionele begeleiding en ondersteuning van de Home-Start-coördinator. De coördinator organiseert bovendien regelmatig interessante themabijeenkomsten, waardoor je steeds verder kunt groeien in je werk. Tijdens terugkombijeenkomsten wissel je ervaringen uit met de andere vrijwilligers. Zo leer je van elkaar.

Home-Start biedt opvoedondersteuning aan gezinnen met opgroeiende kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 17 jaar, vanaf 28 weken zwangerschap.

Heb je meer binding met kinderen van een bepaalde leeftijdsgroep? Met baby’s, kleuters, schoolkinderen of pubers? Als vrijwilliger geef je zelf aan met welke leeftijdsgroep je graag wilt werken.

Meer weten?

Wil je meer weten of je aanmelden? Ga naar de speciale Home-Start-website of bel/mail met de coördinator Lidia Hertogs: 06-10133211, l.hertogs@stdekern.nl.

Contact

Heb je een vraag of wil je je aanmelden?
Dit kan eenvoudig online via het contactformulier

Of bel ons op 038-4569700 of mail naar : amwstaphorst@stdekern.nl

Vrouw zittend voor groep