Petra: mijn leven is veel positiever geworden

“Ik heb weer plezier in mijn leven,” concludeert Petra. Zeven jaar geleden maakte ze een overval mee op haar werk en daar was zij zo van onder de indruk, dat haar contract niet meer werd verlengd. “Ik heb nog een paar maal korte tijd kunnen werken, maar daarna niet meer en raakte toen in de schulden.”

Konijnen en cavia's

Een klein inkomen en schulden hebben grote gevolgen op alle facetten van haar leven. “Ik ga niet meer naar de tandarts en ook niet meer naar de huisarts. Als ik denk medicijnen voorgeschreven te krijgen… die kan ik niet  betalen.” Ook de boodschappen zijn een probleem; ze moet altijd wikken en wegen wat ze wel en niet kan betalen. “Mijn huisdieren, konijnen en cavia’s heb ik moeten wegdoen, omdat het voer te duur werd,” vertelt zij. “Ik kan niet met vakantie of een dagje weg, want daar zijn meestal kosten aan verbonden.”

Zo'n lieve vrouw

Via de gemeente kwam zij terecht bij De Kern, naar Financiën de Baas. “De raadsvrouwen Klaaske en Marieke en ook hun stagiaires hielpen mij met bijvoorbeeld kwijtschelden van belasting en andere schulden. Ze hielpen me ook met het invullen van formulieren.” De vrijwilliger van Financiën de Baas komt bij haar thuis om te helpen met de reguliere administratieve dingen. “Dat is zo’n lieve vrouw. Ze helpt me bijvoorbeeld met het openen van de post, want dat durfde ik niet meer. En ik kan met haar over persoonlijke dingen praten, over mijn ouders of familie.”

Iets doen voor anderen

Een verwijzing naar de voedselbank bleek een gouden advies: daar werd ze niet alleen geholpen met eten, maar ze vond er ook een mogelijkheid om iets te doen voor anderen: “Ik maak handpoppen. De wol die ik daarvoor nodig heb, heb ik via Facebook gekregen. De poppen gaan naar de voedselbank. Die ze kunnen geven aan kinderen die daar meekomen met hun ouders.” Ze lacht: “Zo is mijn leven weer veel positiever geworden en heb ik mijn rust weer terug.”

Contact

Heb je een vraag of wil je je aanmelden?
Dit kan eenvoudig online via het contactformulier

Of bel ons op 038-4569700 of mail naar : amwstaphorst@stdekern.nl

Vrouw zittend voor groep