Nu leef ik eindelijk mijn eigen leven

Isa (18) worstelde met de scheiding van haar ouders. Ze voelde zich alleen en had het gevoel dat iedereen verder ging met het leven behalve zij. “Ik voelde me nergens thuis”. 

Grote loyaliteit 
Toen Isa in groep 8 zat, zijn haar ouders gescheiden. Door het co-ouderschap moest Isa continu wisselen van huis en dat zorgde voor onrust. “Ik wilde mijn ouders allebei tevreden houden en ging er zelf ondertussen aan onderdoor. Als ik bij mijn moeder was, voelde ik me schuldig dat mijn vader alleen was en andersom”. Isa merkte dat ze loyaliteitsproblemen had. 

Niet gelukkig 
Ook op school liep Isa vast: “Ik was onzeker over mijn eigen kunnen en vond het supermoeilijk om écht te zeggen wat ik dacht. Ik voelde mij niet gelukkig.” Na een gesprek met haar decaan kwam ze bij maatschappelijk werk terecht. Samen met haar persoonlijke begeleidster ging Isa onderzoeken waarom ze zich niet gelukkig voelde. 

Waardevolle inzichten 
Doordat Isa elke week in gesprek was met de maatschappelijk werkster kwam ze erachter dat ze haar grenzen niet aangaf, niet praatte over wat ze voelde en kreeg ze inzicht in haar eigen gedrag en patronen. “Eigenlijk kende ik mezelf helemaal niet”. Isa heeft geleerd hoe ze naar zichzelf kan kijken, handvatten gekregen voor zelfzorg en ze werd zelfbewuster. “Je eigen houding veranderen kan ontzettend helpen, maar dan moet iemand je wel die spiegel voorhouden”.   

Inmiddels heeft Isa de gesprekken met de maatschappelijk werkster afgerond. “De laatste keer dat ik haar gesproken heb dacht ik oké, nice, ik heb alles achter mij gelaten. Nu is het goed en dat had ik niet verwacht”. 

Ik leef m’n eigen leven 
Uiteindelijk was het voor Isa van belang haar eigen pad te gaan volgen. Sinds een tijdje woont ze samen met vriendinnen. Het huis uit gaan heeft haar ook verder geholpen. Isa heeft gesprekken gehad samen met haar ouders waardoor ze nu een betere band met hen heeft. “Als ik naar ze toe ga is het altijd leuk. Het is dan een bezoekje en dat is goed”. Alles is uitgepraat en er is een schone lei om verder te gaan. “Ik heb nu veel meer het gevoel dat ik mijn eigen leven leef.” 

De gebruikte naam van de persoon in dit interview is niet haar echte naam. De persoon op de foto is niet degene uit het interview. 

Contact

Heb je een vraag of wil je je aanmelden?
Dit kan eenvoudig online via het contactformulier

Of bel ons op 038-4569700 of mail naar : amwstaphorst@stdekern.nl

Vrouw zittend voor groep