Ik heb weer zin in het leven gekregen

Andreas vertelt wat maatschappelijk werk en vrijwilligerswerk voor hem betekent en betekend heeft.

“Na ruim 2 jaar alleen gewoond te hebben doordat ik mij geestelijk niet in orde voelde, heb ik contact gezocht met maatschappelijk werk. Ik sliep slecht, piekerde heel veel en alle obstakels leken steeds groter te worden. Ik was erg somber en sloot mijzelf op. Al snel, na een paar gesprekken bij het maatschappelijk werk, ben ik ook begonnen met vrijwilligerswerk met hulp van de maatschappelijk werkster. Zij heeft mij aangemeld bij Welzijn Kampen om uit te zoeken of er aansluitend vrijwilligerswerk voor mij is. Dit bracht voor mij spanning mee omdat ik me ruim 2 jaar teruggetrokken had uit de maatschappij. Omdat ik tijdens mijn vrijwilligerswerk nog steeds contact heb met de maatschappelijk werkster kan ik mijn problemen en valkuilen bespreken. Dit is gelukt en nu werk ik vrijwillig en met veel plezier in het Lokaal in IJsselmuiden. Ook daar heb ik met medewerkers goed contact opgebouwd en de inhoud van mijn werk past bij mij. Dit betekent veel voor mij.
Ik heb weer zin in het leven gekregen, pieker veel minder, en durf ook nee te zeggen als ik denk het niet aan te kunnen. Ik heb weer de energie om zelf alles aan te pakken.

Maatschappelijk werk heeft voor mij tot op vandaag veel betekenis. Ik werk, houd weer mijn huis schoon, heb sociale contacten en kan ook anderen helpen zonder dat ik over mijn eigen grenzen ga. Zonder maatschappelijk werk had ik nu nog thuis gezeten, bij de psycholoog gelopen, mij niet goed gevoeld waardoor ik bijna geen sociale contacten zou hebben en mijn huis plus mijzelf verwaarloosd zou hebben”. 

***

Op tijd samenwerken, praten over je situatie, hulp vragen en leren hoe het ook kan, kan veel ellende en kosten voorkomen; dát is Kamper Kracht.

De gemeente Kampen wil bezuinigen op het sociaal domein. Dat heeft grote impact op de Kamper samenleving en kan het verschil maken tussen constant zorgen maken en daardoor ‘omvallen’ of orde op zaken stellen en kunnen doorgaan. Tussen vooraf voorkomen van problemen of grote kosten achteraf. De Kern Maatschappelijke Dienstverlening en WijZ Welzijn maken zich sterk voor Kamper Kracht. Want wij vinden dat iedereen recht heeft op ondersteuning op het moment dat grotere problemen kunnen worden voorkomen. Houd Kamper Kracht vast!

#hkkv #houdkamperkrachtvast

Andreas is een pseudoniem en de persoon op de foto is niet Andreas.

Contact

Heb je een vraag of wil je je aanmelden?
Dit kan eenvoudig online via het contactformulier

Vrouw zittend voor groep