Ik geniet als mensen opgelucht zijn

Sengul Sacik- Kelekci (31) is sinds bijna twee jaar werkzaam als sociaal juridisch dienstverlener bij De Kern. Ze werkt nauw samen met de sociaal raadslieden en maatschappelijk werk. Voorheen was ze werkzaam als welzijnswerker bij WijZ in Zwolle, en is intern doorgestroomd naar De Kern in Deventer. “Iets voor een ander kunnen betekenen, helpen”.

Aandacht neemt onzekerheid weg

“Ik werk samen met de sociale wijkteams en kan makkelijk doorverwijzen naar de sociale raadslieden of het maatschappelijk werk. Twee keer in de week heb ik spreekuur. Brieven van instanties zoals het waterschap of de belastingdienst boezemen bij veel mensen angst in. Wat staat er nu precies, wat wordt van hen verwacht? Ook komen veel mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal en daardoor onzeker zijn. Voor hen is het een hele geruststelling dat je samen de brief doorleest en het uitlegt. Ik merk dat deze aandacht vaak angst en onzekerheid weg neemt.”

Berichtenbox instellen

Dat de overheid de bevolking nu digitaal informeert, zorgt soms voor onrust.. Er moet een digi-d aangevraagd worden, de berichtenbox van “Mijn Overheid” moet ingesteld worden. Voor ouderen die niet zijn opgegroeid met de computer kan het maar wat lastig zijn. Sengul vertelt graag over haar werk. Ze komt van alles tegen, maar kan niet alles oplossen.

Een doosje abrikozen

“Tegenwoordig zie ik veel jongeren met schulden. Ze hebben een eigen verantwoordelijkheid, maar ik kan ze wel iets meegeven, ze wijzer maken. Via het wijkteam kwam ik in aanraking met een oudere man, die werd geconfronteerd met een creditkaartschuld. Deze creditkaart was zonder zijn medeweten aangevraagd door zijn stiefzoon. Er is een brief geschreven naar de creditkaartmaatschappij. Die zagen in dat ze fout zaten en besloten de schuld kwijt te schelden. Ik geniet het meest als mensen opgelucht mijn kantoor verlaten. Laatst heb ik nog van een mevrouw, die best wel regelmatig komt, een doosje abrikozen gekregen. Voor jou zei ze, omdat je mij zo goed helpt. Lief hè?”

Contact

Heb je een vraag of wil je je aanmelden?
Dit kan eenvoudig online via het contactformulier

Of bel ons op 038-4569700 of mail naar : amwstaphorst@stdekern.nl

Vrouw zittend voor groep