Door die eerste stap kwam alles in beweging

Na haar scheiding had Bea (46) veel moeite met alleen zijn en raakte verstrikt in een ongezonde relatie. “Ik was verslaafd aan hem, aan zijn aandacht. Ik was ondertussen blind voor het feit dat hij mij als lustobject zag, alleen wanneer het hem uitkwam.”

Het lukt niet meer zelf

Bea had heel veel moeite om alleen te zijn. Vooral in het weekend wanneer haar zoons op pad waren. Bea: “Als ik de hond ging uitlaten, dan wilde ik eigenlijk niet terug naar huis. Ik wilde daar niet weer alleen zitten. Daarom ging ik ook steeds terug naar die man.” Ook maakte zich zorgen om haar financiële toekomst en of het zou lukken om alle eindjes aan elkaar te knopen. Dat ze haar problemen niet zelf kon oplossen, maakte haar wanhopig en ze besloot hulp te zoeken.

Samen stappen de goede kant op zetten

Via een kennis is ze bij maatschappelijk werkster Manon terechtgekomen. “Echt lastig om die stap te zetten, want ik schaamde me voor mijn verhaal. Maar gelukkig begreep Manon heel goed hoe moeilijk die stap voor mij was ,” vertelt Bea.

Tijdens de gesprekken hielp Manon Bea inzien dat ze werd gebruikt en kreeg ze de opdracht om de tekenen van geestelijk misbruik op te schrijven. Bea: “Uiteindelijk lukte het me met de goede begeleiding van Manon om afstand te nemen van deze ongezonde relatie.”

Manon regelde ook ondersteuning van een budgetcoach en hielp bemiddelen tussen Bea en haar zoons over het betalen van kostgeld. Zelf ging Bea op zoek naar een andere baan en een goedkoper huurhuis. En met succes: “Nu heb ik alles financieel weer beter op een rij.”

Leven weer op de rit

Bea is heel positief over de hulp die ze heeft gekregen. Ze hoopt dat haar verhaal anderen helpt om ook de stap te zetten naar hulp. “Mooi dat ik geholpen ben. Dat gun ik anderen ook”, zegt Bea. “Er zijn mensen die je kunnen helpen met jouw problemen. Je kunt er alles kwijt.“

Bea heeft inmiddels haar leven weer op de rit en is daar ontzettend blij mee. “Ik kan weer lachen. Ik kan weer mijn eigen leven leiden! En het mooiste? Dat mijn zoons zeggen: ‘Wij hebben onze moeder terug!’”

 

De naam Bea is om privacyredenen gefingeerd. De persoon op de foto is niet degene uit het interview.

Contact

Heb je een vraag of wil je je aanmelden?
Dit kan eenvoudig online via het contactformulier

Of bel ons op 038-4569700 of mail naar : amwstaphorst@stdekern.nl

Vrouw zittend voor groep