Dynamisch op Weg wint stimuleringsprijs Doemee award 2021

Dynamisch op Weg wint DOE MEE-award 2021 provincie Overijssel!
Deze stimuleringsprijs wordt ieder jaar uitgereikt door stichting MEE. De 4-koppige vakjury bestond uit de heer Otwin van Dijk (burgemeester gemeente Oude IJsselstreek), de heer Richard Hannink (ervaringsdeskundige), mevrouw Ghislaine Belvroy (ervaringsdeskundige) en de heer Frank Vinkenvleugel (ervaringsdeskundige).

Het juryoordeel: "Dit initiatief is zeer succesvol in de re-integratie. 80% van de deelnemers stroomt uit naar een echte baan. Dat vinden we geweldig. Ze zorgen ervoor dat medewerkers zichzelf weer nuttig voelen, er toe doen en van betekenis zijn. Het initiatief toont sociaal ondernemerschap, omdat het bedrijfsleven erbij is betrokken. Ze zijn een voorbeeld voor veel werkgevers: zo kun je iemand met en ogenschijnlijke afstand tot de arbeidsmarkt op weg helpen en zich weer betekenisvol laten voelen. Laat het een oproep zijn aan alle bedrijven: volg het voorbeeld van dit initiatief"!

Projectleider Henk Wemmenhove (De Kern) en Kim Middelkamp (Sallandse Wegenbouw) waren gisteren aanwezig bij de uitreiking en namen deze mooie award in ontvangst.

Uitreiking award

Samen sterk voor een inclusieve samenleving
De Doemee-award is een initiatief van MEE. Het is een stimuleringsprijs voor personen of organisaties die zich met een lokaal initiatief in hun omgeving inzetten voor een samenleving van en voor iedereen. Hun inzet stelt mensen met een beperking, chronische ziekte of een afstand tot de arbeidsmarkt in staat maximaal mee te doen. De winnaar ontvangt een geldbedrag om het initiatief verder uit te bouwen en meer mensen mee te laten doen. Vanaf nu kan iedereen een lokaal initiatief van een persoon of een organisatie inzenden!

Samen sterk voor een inclusieve samenleving
“MEE gelooft in de kracht van het collectief”, vertelt bestuurder Linda Spaargaren van MEE. “Een inclusieve samenleving waar iedereen naar vermogen mee kan doen, komt alleen tot stand als iedereen een steentje bijdraagt. Dat hoeft niet altijd groots te zijn. Burgerinitiatieven ontstaan omdat mensen betrokken zijn bij de samenleving. Hetzelfde geldt voor instellingen en bedrijven die bijvoorbeeld mensen met een afstand tot werk of hun mantelzorgers een kans bieden. Of bijvoorbeeld hun informatievoorziening zodanig hebben aangepast dat mensen met een beperking het ook begrijpen. Al deze initiatieven die bijdragen aan een inclusieve samenleving en met positieve, enthousiaste inzet gerealiseerd worden, verdienen een podium”, aldus Spaargaren.

Dynamisch op weg is een samenwerking tussen De Kern, Sallandse Wegenbouw en ROC van Twente.

Kijk op de website als je meer wilt weten over Dynamisch op Weg.

Contact

Heb je een vraag of wil je je aanmelden?
Dit kan eenvoudig online via het contactformulier

Of bel ons op 038-4569700 of mail naar : amwstaphorst@stdekern.nl

Vrouw zittend voor groep