Lidia Hertogs

Image
lidia hertogs de kern
Functie
Maatschappelijk werker, Home-Start coördinator, KIES coach

Sinds 2002 ben ik werkzaam als algemeen maatschappelijk werker in Dedemsvaart en sinds 2022 in Hardenberg. 

Voordat ik hier kwam werken heb ik een lange periode in Amsterdam gewerkt. Ik ga dus al flink wat jaren mee, en dat is niet voor niets. Ik heb toch een geweldig mooi beroep! Hoe bijzonder is het om voor een periode mee te mogen lopen in de meest belangrijke, niet de makkelijkste, levensfasen van mensen. Ik hoop in zo’n situatie ook voor jou die steun in de rug te zijn waardoor jij weer in staat bent je problemen aan te pakken, op te lossen of te verwerken op een manier die bij je past. Dit doe ik door echt contact met je te maken, aan te sluiten bij waar jij bent in je proces, door middel van gesprekstechnieken en/of lichaamsgerichte oefeningen. Zo nodig kunnen ook partners, ouders of andere belangrijke personen in je netwerk erbij betrokken worden. Dit gaat altijd in overleg en met respect voor jouw grenzen en privacy.

Naast de individuele-, relatie- en gezinsgesprekken geef ik ook verschillende groepstrainingen aan volwassenen en kinderen. In deze trainingen zie ik dat het lotgenotencontact als heel steunend wordt ervaren. Het samen met die lotgenoten werken aan bijvoorbeeld zelfredzaamheid, zelfvertrouwen en verwerken van heftige gebeurtenissen blijkt heel krachtig en effectief te zijn.

Sinds 2022 ben ik, samen met collega Annelies de Graaff, Home Start en Back-on-Track coördinator. Samen ondersteunen we vrijwilligers die ingezet worden in gezinnen voor lichte opvoedondersteuning en vrijwilligers die gekoppeld worden aan jongeren die een steuntje in de rug nodig hebben bij de overgang naar het V.Onderwijs.

Ik hoop dat je je welkom voelt om aan te kloppen. Geloof me, de drempel is lager dan je denkt.

Ons team-motto voor jou: “Jezelf zijn samen met anderen”

Contact

Heb je een vraag of wil je je aanmelden?
Dit kan eenvoudig online via het contactformulier

Vrouw zittend voor groep