Debby Brokelman

Image
Debby Brokelman
Functie
Maatschappelijk werker

‘Ik ga een tijdje naast je staan’

We maken het allemaal mee. Momenten in ons leven waarin we door bepaalde omstandigheden in de problemen komen. Het zijn die momenten waarop we vaak een beroep doen op onze familie en vrienden. Toch is het soms juist prettig om je problemen met iemand te bespreken die iets verder van je af staat.

In die situaties wil ik naar jou luisteren.  Ik geef geen (ongevraagde) adviezen, maar vind het belangrijk om met jou te zoeken naar jouw manier waardoor de problemen voor jou weer hanteerbaar zijn. Mensen weten immers zelf vaak heel goed wat bij hen past. Ook kijk ik graag met jou naar hoe je goed voor jezelf zorgt. Eet en slaap je goed, heb je voldoende ontspanning en beweging. Praten is immers vaak niet voldoende. Het kan helpen om ook goed naar de signalen van je lichaam te leren luisteren. In mijn ervaring als maatschappelijk werker heb ik gemerkt dat mensen die liefdevol naar zichzelf zijn, hun problemen ook beter kunnen dragen.

Ik heb bewondering voor wat mensen aankunnen. In mijn werk vind ik het altijd weer bijzonder dat ik een tijdje naast mensen mag staan. Dat ze mij in vertrouwen nemen en dat ik hen mag stimuleren om hun eigen kwaliteiten en talenten te ontdekken en ontwikkelen. Uiteindelijk kunnen mensen dan weer zonder hulpverlening verder!

Contact opnemen

Wil je je aanmelden voor maatschappelijk werk van De Kern?
Aanmelden kan eenvoudig online.

Vrouw zittend voor groep