Wendy Lenstra

Functie
Maatschappelijk werker

In 2003 ben ik begonnen bij het Algemeen Maatschappelijk Werk in Deventer, daarvoor was ik er al bekend als stagiaire. Ik ga dus al een tijdje mee maar heb toch een geweldig mooi beroep! Ik vind het heel bijzonder om een stukje mee te mogen lopen in het leven van mensen. Ik hoop in onze gesprekken voor jou een steun in de rug te kunnen zijn waardoor je weer in staat bent je problemen of eigen vragen aan te pakken, op te lossen of te verwerken. Daarbij ga ik op zoek naar een manier die bij je past of samen met jou juist te kijken of het ook op een andere manier kan.  

Ik heb in Deventer veel werkervaring op mogen doen rondom allerlei soorten vragen van mensen waarbij ik me heb kunnen specialiseren in jonge (tiener) moeders, huiselijk geweld, kindermishandeling, loverboyproblematiek, echtscheidingen en prostitutie maatschappelijk werk.
Vanuit de huidige Voor Elkaar-teams kijk ik wat je als inwoner zelf kunt doen om zoveel mogelijk eigen regie over je leven te behouden en zodat je zoveel mogelijk mee kunt doen in de maatschappij. Waar ondersteuning nodig is, zijn we als Voor Elkaar-team dichtbij en sluiten we aan bij het dagelijks leven en de vragen die hier spelen.  

Naast mijn werk als maatschappelijk werker, ben ik sinds 2013 projectleider van het Prostitutie Maatschappelijk werk voor alle gemeenten van Stichting de Kern. Samen met mijn collega's begeleid ik sekswerkers met vragen. Dit kunnen vragen zijn over o.a. financiën, het zoeken naar ander werk (hoeft niet), psychische vragen of informatie over wet- en regelgeving. We zijn er voor alle sekswerkers: je kan met ons praten, vragen stellen, advies inwinnen maar ook gewoon naar je luisteren als je je verhaal kwijt wil. We hebben ons LIV Overijssels samenwerkingsverband waardoor we veel kennis in huis hebben om je weer een stukje verder te helpen.  

Neem gerust contact met mij op, dat mag via telefoon, mail of whatsapp. Ik ben er graag voor je!  

Contact

Heb je een vraag of wil je je aanmelden?
Dit kan eenvoudig online via het contactformulier

Vrouw zittend voor groep