Step Up!

Image
Billie Boem

Step Up! is een sociale weerbaarheidstraining voor kinderen. Sommige kinderen zijn verlegen of vinden het moeilijk om vriendjes te maken. Misschien word je snel boos, thuis of op school, of word je gepest. Voor al deze kinderen is er een groep waarin je leert hoe je hiermee om kunt gaan. Er doen kinderen van verschillende scholen mee en jullie leren hoe je op een goede manier met jezelf en anderen om kunt gaan. We gaan met elkaar praten en veel met elkaar oefenen.

Voor wie?

Step Up! is een groep voor kinderen uit groep 7 en 8. 

Zelfvertrouwen

Door veel met elkaar te oefenen leer je anders te reageren. Je zult merken dat anderen dan ook anders naar jou toe zijn. Zo krijg je minder problemen met anderen, je bent minder snel boos of verdrietig. Dit doen wij allemaal in spelvormen. 

Wat ga je leren?

We komen 8 keer bij elkaar en in deze tijd ga je veel dingen leren. Wat onder andere aan bod komt is:

  • Een praatje maken
  • Complimenten geven en ontvangen
  • Wanneer voel je je bang, boos, blij of verdrietig?
  • Hoe ga je met boosheid/frustratie om?
  • Stevig staan
  • Opkomen voor jezelf
  • Omgaan met pesten
  • Vragen of je mee mag spelen

Praktische informatie en kosten

Voor de training staan acht bijeenkomsten gepland. De groep bestaat uit maximaal tien deelnemers en wordt gegeven door een maatschappelijk werker van De Kern en een psychomotorisch therapeut van Jeugd ggz. Dit is een mooie samenwerking waarbij wij de kinderen nog meer kunnen bieden.
Deelname is gratis
 

Aanmelden

Aanmelden voor deze cursus in uw gemeente kan via deze webpagina. Na uw aanmelding bevestigen we uw aanmelding en krijgt u een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek. Hierin bespreekt u met de begeleiders of deze groep past bij uw persoonlijke situatie.

 

Beschikbare data

Step up! groep 7/8 voorjaar 2023 datum n.t.b.

Startdatum

Step up! groep 7/8 Dalfsen 2022 VOL

Startdatum

Contact opnemen

Wil je je aanmelden voor maatschappelijk werk van De Kern?
Aanmelden kan eenvoudig online.

de kern contact