Sociale vaardigheidstraining groep 3-6 (Deventer)

Tim en Flapoor sociale vaardigheid voor kinderen van 6 – 10 jaar / groep 3,4 en 5

Inleiding

Een toenemend aantal kinderen in Deventer dreigt in de knel te raken. Het zijn kinderen die net wat meer aandacht of ondersteuning nodig hebben. Dit kunnen zijn : kinderen die altijd aan de kant staan, die weinig initiatief nemen, die gepest worden, niet weerbaar zijn of kinderen die moeite hebben met grenzen ( die van zichzelf en de ander), kinderen die veel ruzie maken, zich overschreeuwen en andere kinderen pesten. Door deze kinderen in een vroeg stadium in beeld te krijgen en te benaderen met een extra aanpak, kunnen we escalatie van problemen voorkomen.

Voor wie?

Tim en Flapoor is geschikt voor kinderen van 6 tot 10 jaar ( groep 3,4,5) met sociale vaardigheidstekorten.

Doel van de groep

Verbeteren van de sociale vaardigheden.

Thema’s

De training bevat 10 – 14  bijeenkomsten die op speelse wijze worden weergegeven en beschreven in een handzaam werkboek. Alle ingrediënten zijn aanwezig om direct aan de slag te gaan, terwijl de methode ook voldoende ruimte biedt voor persoonlijke aanpassingen. De volgende thema's komen aan bod: elkaar aankijken, een goede vraag stellen, om de beurt praten, onderhandelen in spel, reageren op een afwijzing, invoegen in een spelend groepje en pesten.

De volgende hulpvragen uit de dagelijkse praktijk kom je tegen bij Tim en Flapoor:

  • Ik heb moeite met nee zeggen
  • Ik wil iets anders spelen dan jij
  • Ik word gepest
  • Ik wil graag minder ruzie
  • Ik heb weinig vriendjes

Praktische informatie

De training bevat 10  - 14 bijeenkomsten van 1 uur. De training wordt gegeven in groepen van 8 kinderen, begeleid door twee trainers. Ouders worden ook betrokken bij de training. Vooraf is er een intakegesprek, en elke week krijgen de kinderen een zelfgemaakt hulpmiddel mee naar huis waarmee ze het geleerde thuis kunnen oefenen. Na afloop krijgt het kind een diploma en wordt er met de ouders geëvalueerd.

Aanmelding

j.hekkert@rastergroep.nl of 06-12829575 Judith Hekkert-Mensink

of digitaal via: www.rastergroep.nl/kinderen

of via school, indien de training daar wordt gegeven

 

Twitter