De OmZieners; Theater over de kwetsbaarheid die armoede met zich mee brengt

De Historische Vereniging Ommerschans organiseert theatervoorstelling De OmZieners. Dit is één van de activiteiten in het kader van het 200 jarig bestaan van de voormalige armenkolonie de Ommerschans.

De OmZieners is geïnspireerd op de kwetsbaarheid die armoede met zich meebrengt op elk levensterrein; arbeidsparticipatie, gezondheid, scholing, huisvesting etc. Ervaringsdeskundigen brengen die kwetsbaarheid op een indringende manier en met een gezonde dosis humor over het voetlicht. Zo willen wij een gesprek op gang brengen over de vraag hoe de participatiesamenleving een waardige plaats kan bieden aan mensen in kwetsbare situaties.

De OmZieners wordt gebracht door de Joseph Wresinski Cultuur Stichting; een multicultureel theatercollectief van professionele theatermakers en mensen die in armoede leven. Samen brengen zij een theaterproductie van artistieke en inhoudelijk kwaliteit.

 

24 mei:  Ommen /         Locatie:     De Carousel,  Van Reeuwijkstraat 5           --- https://www.facebook.com/events/1792879160732694/
25 mei:  Hardenberg /   Locatie:     Theater de Voorvegter Badhuisplein 3     ---  https://www.facebook.com/events/428441244283543/
26 mei : Dedemsvaart/  Locatie:     De Baron Julianastraat 54 Dedemsvaart   ---  https://www.facebook.com/events/622528314750614/

 

"Een goed opgebouwd verhaal met passie gespeeld door ervaringsdeskundigen uit de onderkant van de samenleving. Maatschappijkritisch zonder drammerige politiek correcte ondertoon, maar serieuze kost die op een luchtige en regelmatig komische wijze wordt geserveerd." (Dagblad van het Noorden)

Enkele reacties van toeschouwers:

"De OmZieners moet je niet alleen zien maar vooral ook beleven. Het is een intense, ontroerende voorstelling die onder je huid gaat zitten. (Coördinatrice sociale wijkteams, Dalfsen)

"Recht uit het hart verbreden en verbinden jullie werelden." (wethouder soc. domein, Zwolle)

"Een heel professioneel stuk dat ráákt. Tijd, ruimte, stilte en compassie, daar draait het om in het leven. Om het mysterie van de ziel. Om troost, hoop en verbinding." (Pastor RK Kerk, Raalte)

Twitter