Vrouwengroep, beter zorgen voor jezelf

Image
assertiviteit training vrouwen

Als vrouw doet u vaak erg uw best om aan de wensen van een ander te voldoen. U staat klaar voor de mensen om u heen en voelt zich voor veel zaken verantwoordelijk. U kunt zich schuldig voelen omdat het nooit genoeg lijkt. De cursus Beter zorgen voor jezelf is bedoeld voor vrouwen die hun huidige leefwijze op een positieve manier willen beïnvloeden. Bijvoorbeeld door meer betekenis te geven aan de invulling van uw leven, door meer balans te vinden of door betere relaties aan te gaan met anderen.


Voor wie?

Volwassen vrouwen die hun huidige leefwijze positief willen beïnvloeden.

Meer zelfvertrouwen

Door deelname aan de cursus leert u een balans te vinden tussen zorgen voor uzelf en de ander. U leert om voor uzelf op te komen en om te gaan met ruzies. U ontdekt uw eigen kracht en  mogelijkheden en krijgt zo meer zelfvertrouwen en u denkt positiever over uzelf. Lichamelijke klachten en spanningen leert u herkennen en op basis hiervan kunt u grenzen herkennen en aangeven.

Thema’s

U leert op uw eigen manier. Bijvoorbeeld door uw ervaringen te delen met de andere deelnemers of door te oefenen. Tijdens de bijeenkomsten worden onder andere de volgende thema’s besproken:

  • Omgaan met spanningsklachten
  • Omgaan met emoties
  • Moeder-dochter relatie
  • Schuldgevoelens
  • Assertiviteit

Praktische informatie

Er zijn 8 bijeenkomsten van 2 uur. U krijgt leesmateriaal en in overleg kunnen er huiswerkopdrachten gegeven worden. De groep wordt begeleid door 2 maatschappelijk werkers.

Aanmelden

Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met De Kern. Aanmelden voor deze cursus kan via deze website. Na uw aanmelding krijgt u een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek. Hierin bespreekt u met de begeleiders of deze groep past bij uw persoonlijke situatie.

 

Beschikbare data

Vrouwengroep

Startdatum
Locatie
WijZ / De Kern CB, Bitterstraat 57, 8011 XK ZWOLLE

Contact

Heb je een vraag of wil je je aanmelden?
Dit kan eenvoudig online via het contactformulier

Vrouw zittend voor groep