Orde in huis, maar ook in mijn hoofd

Tussen de tweedehands auto’s staat een kinderzwembadje. Er zijn op het bedrijventerrein geen kinderen in de buurt of speelveldjes. Evelien weet en ziet het. “Het is niet ideaal zoals wij hier zitten, maar de blik is weer vooruit. Door de ruimte die ik nu bij mezelf ontdek, kan ik het weer aan. Ik overzie ons gezinsleven weer zoals het is.”

Evelien (36) is druk met opruimen en het in gareel houden van vier opgroeiende kinderen. Toen ze bij haar eerste vriend vertrok had ze het snel weer voor elkaar. Een eengezinswoning, twee opgroeiende kinderen, het ging best wel goed. “In het uitgaansleven kwam ik Evert, mijn huidige vriend, tegen. Hij had uit zijn vorige relatie ook twee kinderen en het was qua ruimte praktischer om bij de ouders te gaan wonen. Maar dat leverde veel gedoe op omdat iedereen zich met ons ging bemoeien.” Uiteindelijk is besloten om boven de zaak van Evert te gaan wonen. Boven de werkplaats was een hele etage vrij. En in twee weken was de boel omgetoverd tot een acceptabele woonruimte.

Mijn leven weer op de rit

“Ik merkte dat de gebeurtenissen me niet in de koude kleren gingen zitten. Ik was moe en prikkelbaar, ook naar de buitenwereld toe. Daardoor werden de spanningen in en rondom de families alleen maar erger. Het ging niet meer. Na een jaar kreeg ik door het maatschappelijk werk mijn leven weer op de rit. Ik leerde dat ik weer orde moest krijgen. Orde in huis, maar ook in mijn hoofd. Zo word je rustiger, kun je beter de dingen overdenken en overzie je het beter.”

We gaan er wat van maken

Evelien begon het maatschappelijk werk met wekelijkse bezoeken. Doordat het beter gaat, gaat ze nu nog 1x per maand bij haar maatschappelijk werker langs.” Even bijpraten…..” Met vier opgroeiende kinderen op een industrieterrein zal het nooit iets keurigs en opgeruimds worden. Niet ideaal, maar we gaan er wat van maken.” Ze vertelt hoe ze structuur aanbrengt: “Ik doe nu ‘s morgens vroeg een krantenwijk. Als ik dan thuis kom, haal ik de kinderen uit bed en breng ze naar school. Het is dat ritme wat ik nodig heb.”

 

De namen in dit interview zijn gefingeerd. De personen op de foto zijn niet Evelien, Evert en hun kinderen.

 

Contact opnemen

Wil je je aanmelden voor maatschappelijk werk van De Kern?
Aanmelden kan eenvoudig online.

Vrouw zittend voor groep