“Nou woar heb ie de ijsko?”

Op een warme dinsdagmiddag heeft Sarah – maatschappelijk werker bij de Kern Kampen - een afspraak gepland met Bep. Ze is op de hoogte dat Sarah een verrassing meeneemt.

Als ze mij aan ziet komen roept ze, in dialect: “nou woar heb ie de ijsko”? Waarschijnlijk kijk ik haar vragend aan want direct daarna zegt ze: “je zou toch een verrassing meenemen? Het is zo warm, ik dacht ze brengt mij vast een ijsko mee”.

“Nee Bep, het is iets wat blijvend is en nog veel leuker” vertel ik haar lachend. We gaan naar binnen en nemen plaats aan de keukentafel. Ondertussen rommel ik wat in de tas om het doosje met de tablet eruit te halen. Als ze doorheeft dat het een tablet is, zie ik een 73-jarige dame voor me zitten, met de glinsterende ogen van een klein kind. Zo blij, want wat een groot cadeau! Het is ook nog eens een Samsung, een splinternieuwe, met pennetje. “Ach deerne, ik kan oe wel kussen”! Ze vraagt mij hoe ze hieraan is gekomen, ik leg haar uit over de Vrienden van Overvloed een initiatief binnen de Dimence Groep voor het delen van overvloed en stimuleren van mensen om actiever mee te doen in de samenleving. Bep vindt het lastig te begrijpen, dit is echt een cadeau!

Wat ga je er nu mee…? Voordat ik de vraag kan afmaken wordt YouTube geopend en komen er puppy filmpjes in beeld. “Daar kan ik zo goed van ontspannen, alles even vergeten en lachen om die domme beesies. Dan denk ik, was mijn leven maar zo simpel”. Ik moet weer verder, naar de volgende afspraak. Normaal word ik netjes uitgelaten bij de deur, maar ik kom er vandaag zelf wel uit. Als ik in de gang sta, hoor ik Bep grinniken en ik besef me dat ik haar niet vaak zo blij heb gezien.

Contact

Heb je een vraag of wil je je aanmelden?
Dit kan eenvoudig online via het contactformulier

Vrouw zittend voor groep