Na de training kreeg ik een goede baan

“Ik was altijd met een ander bezig. Durfde geen nee te zeggen en lag 's avonds in bed met een onrustig gevoel. Er moest nog zoveel, ik kwam nergens aan toe. En waarom? Omdat ik aan mezelf voorbij ging.”

 

Esther (38) uit Hardenberg, alleenstaande moeder van 4 kinderen, blikt terug op haar assertiviteitstraining bij De Kern in Ommen. Deze cursus werd aangeraden door een medewerker van het Samen Doen Team.

“Ik wilde anderen niet kwetsen, nam geen tijd voor mezelf en voelde dat ik tekort schoot. Ook nemen kinderen vaak het gedrag van hun ouders over, en dat wilde ik voorkomen.”

“De eerste keer was het kennismaken met de groep en moesten we onze leerdoelen aandragen. We kregen huiswerk mee, dat we in de praktijk moesten uitvoeren. Daarover praatten we met elkaar bij volgende training. Wat ging er goed, en wat was lastig.” De training gaat over vragen als: hoe ga je om met kritiek, hoe geef je grenzen aan, hoe reageer je als je boos bent. “We zaten met twaalf verschillende mensen maar het was voor iedereen toepasbaar. Ook werd er geleerd hoe je op een vreemde afstapt, en hoe je complimenten kunt geven of ontvangen. Heel leerzaam!”

“Ik heb nu een goede baan. Dit komt omdat ik heb geleerd om mezelf beter te presenteren. Ik heb ook sollicitatietraining gevolgd en die coach heeft me ook goed bijgestaan. Daarna schreef ik veel betere sollicitatiebrieven. Ik durf meer en dat ontdek ik dagelijks. Ik ben een mooier mens geworden en in mijn kracht gaan staan.”

Contact opnemen

Wil je je aanmelden voor maatschappelijk werk van De Kern?
Aanmelden kan eenvoudig online.

Vrouw zittend voor groep