Liefde in verschillende talen

“Ik vond mezelf te dik en heb me daarom aangemeld voor een cursus afvallen. Deze cursus bleek niet meer te bestaan. Ik werd hierover gebeld, en de medewerker vroeg naar mijn redenen om te willen afvallen. Tijdens dit gesprek werd een verwijzing gegeven naar het maatschappelijk werk, want er zat een diepere oorzaak, die ik van binnen ook wel wist, maar om nu de diepte in te gaan...? Best wel spannend.”

Karin is 33 jaar, huisvrouw en moeder van 3 kinderen. Ze is getrouwd met Johan (38 jaar), veehouder. Karin heeft nu zo’n 9 maanden gesprekken bij De Kern. “Bij de intake werd al snel duidelijk dat maatschappelijk werk iets voor mij kon betekenen. Na enkele gesprekken, waarbij ook mijn gezinsleven aan bod kwam, bleek al snel dat het goed zou zijn dat mijn man ook mee zou gaan naar de gesprekken.”

We wisten het niet van elkaar

“Bij die gesprekken bleek dat het tussen ons niet goed zat. We leefden langs elkaar heen. Vanaf het begin van ons huwelijk en de komst van de kinderen, regelde ik het in huis en Johan was op de boerderij of had klussen in de buurt. Kortom; nooit thuis. Want ik regelde het immers wel. Johan is praktisch, niet zeuren maar aanpakken. Ik ben gevoelig en heb andere behoeftes. Maar ik heb dit nooit aangegeven, we wisten het niet van elkaar.”

Grens aangeven

“De gesprekken bij De Kern schudden ons wakker. We zagen onszelf en we zagen waarin we te kort schoten. We hebben geleerd om aan te geven wat we nodig hebben. De grens aangeven, tot hoever wil en kun je gaan. Niet altijd gemakkelijk, maar het is mogelijk. Het is een leerproces. We nemen nu regelmatig de tijd om echt met elkaar te praten en te werken aan onze relatie. Inmiddels zijn we zover dat maatschappelijk werk niet meer nodig is. Liefde in elkaars taal, we hebben het leren spreken.”

De namen in dit interview zijn gefingeerd. De personen op de foto zijn niet Karin en Johan.

Contact

Heb je een vraag of wil je je aanmelden?
Dit kan eenvoudig online via het contactformulier

Vrouw zittend voor groep