Assertiviteitsgroep voor vrouwen

(Hardenberg/ Dalfsen / Ommen / Zwartewaterland / Staphorst)

Als vrouw doet u vaak erg uw best om aan de wensen van een ander te voldoen. U staat klaar voor de mensen om u heen en voelt zich voor veel zaken verantwoordelijk. U kunt zich schuldig voelen omdat het nooit genoeg lijkt en ondertussen wordt het u eigenlijk teveel. Wilt u meer balans in uw leven en wilt u op een positieve manier in staat zijn om aandacht te vragen voor uw eigen wensen en behoeften? In de assertiviteitstraining voor vrouwen krijgt u handvatten aangereikt en ontmoet u vrouwen met dezelfde vragen.

Voor wie?

Vrouwen tussen de 25 en 65 jaar die hun leefsituatie willen verbeteren.

Omgaan met problemen

In de assertiviteitstraining krijgt u zicht op de oorzaken en het ontstaan van uw onvrede. De problemen kunnen liggen in uw werksituatie, de relatie met uw kinderen, uw partner of uw familie. Daarnaast krijgt u inzicht in omgaan met vrije tijd en zingeving. Deelnemers geven aan dat ze dichterbij hun gevoel zijn gekomen en positiever denken. Ze hebben meer zelfvertrouwen gekregen. Ze nemen zichzelf serieus in wie ze zijn.

Thema’s

Door middel van uw levenslijn wordt u zich bewust van patronen en hoe die zijn ontstaan, waar u nu staat en wat u kunt leren. In de bijeenkomsten is er ruimte voor het bespreken van elkaars  levensgeschiedenis. Naast informatie worden ervaringen en meningen uitgewisseld, wordt in kleine groepjes gewerkt en worden rollenspelen gespeeld. Steun en hulp bij elkaar vinden is erg belangrijk. In  elke bijeenkomst staat een thema centraal:

  • Levenslijn
  • Nee leren zeggen
  • Wensen en behoeften herkennen en benoemen
  • Omgaan met kritiek en boosheid
  • Zelfvertrouwen en eigenwaarde vergroten
  • Grenzen aangeven
  • Ontspanningsoefeningen

Praktische informatie

De assertiviteitstraining bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2 uur in Ommen. De training wordt begeleid door 2 maatschappelijk werkers.

Aanmelden

Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met De Kern. Aanmelden voor deze cursus kan telefonisch of via het online aanmeldformulier op onze website. Na uw aanmelding krijgt u een
uitnodiging voor een kennismakingsgesprek. Hierin bespreekt u met de begeleiders of deze groep past bij uw persoonlijke situatie.

Doelgroep: 

Twitter