Algemeen Maatschappelijk Werk voor agrariërs

De agrarische sector heeft voortdurend te maken met veranderingen in beleid en regelgeving, zowel landelijk als in Europees verband. De eisen die gesteld worden aan de bedrijfsvoering en aan u als ondernemer worden steeds hoger en ingewikkelder. Besmettelijke dier- en plantenziektes en extreem weer kunnen de sector hard raken.

Omdat er vaak een grote verbondenheid is tussen bedrijf en gezin, kunnen de problemen in het bedrijf ook gevolgen hebben voor de relaties in het gezin.

 

Hulp op maat

Iedereen gaat op z’n eigen manier met problemen om. Wanneer u problemen of vragen heeft over de toekomst van uw bedrijf of over de situatie thuis, dan kunt u hiermee terecht bij het algemeen maatschappelijk werk van De Kern. De maatschappelijk werker biedt een luisterend oor en ondersteunt u bij uw problemen. U zoekt samen naar de beste oplossing voor uw problemen of werkt samen aan een nieuw toekomstperspectief.

De maatschappelijk werker kan u ook de weg wijzen naar andere hulpverlenende instanties. Hoelang de hulpverlening duurt bepaalt u samen met de maatschappelijk werker. Soms is een gesprek voldoende, maar er kunnen ook meerdere gesprekken nodig zijn.

 

Waarmee kunt u bij ons terecht?

  • Vragen over relaties, eenzaamheid, gevoelens van onmacht en de zin van het bestaan,
  • Problemen rond de overname of de beëindiging van uw bedrijf,
  • Stressklachten,
  • Verwerkingsvragen.

 

Waar kunt u terecht?

Heeft u vragen of wilt u weten wat De Kern voor u kan doen? Neem dan contact op met een locatie van De Kern bij u in de buurt. U kunt ook direct contact opnemen met Henk Korterink. Hij komt van oorsprong uit de agrarische sector en is specialist op het gebied van agrarische problematiek. Daarnaast ondersteunt hij maatschappelijk werkers van De Kern in andere plaatsen. U kunt Henk Korterink bereiken via het algemene telefoonnummer van De Kern 038-4569700.

 

Artikel

Op 1 maart 2013 heeft het Nederlands Dagblad aandacht besteed aan psychosociale hulp aan agrariërs. Lees het hele artikel hier .

Twitter